Makkelijke croquembouche
De kant-en-klare soesjes maken het nét wat makkelijker om deze imposante soesjestoren in elkaar te zetten. Maak 'm af met (vuurwerk)sterretjes voor het extra wauw-effect.
Aan de slag
Doe de suiker en het water in een steelpan en breng op het kleinste pitje, op heel laag vuur aan de kook. Roer niet en wacht tot de suiker verandert in karamel met een diepe, goudbruine kleur. Dit duurt ca. 35 min. Neem de pan van het vuur.
Leg ondertussen een laag van 9 soesjes in een rondje tegen elkaar op het taartplateau.
Neem om de beurt een van de 9 soesjes uit het rondje. Dip de onderkant in de karamel. Kijk uit, de karamel is gloeiend heet. Zet de soesjes naast elkaar in hetzelfde rondje.
Bouw met de rest van de soesjes en de karamel als ‘lijm’ een laag op de bestaande soesjesronde. Bouw voorzichtig staand naar boven zodat je een soesjestoren krijgt.
Dip een vork in de karamel en versier de toren rondom met de slierten karamel die van de vork afdruipen.
Makkelijke croquembouche
Instructievideo - 01:03 min.
Makkelijke croquembouche
De kant-en-klare soesjes maken het nét wat makkelijker om deze imposante soesjestoren in elkaar te zetten. Maak 'm af met (vuurwerk)sterretjes voor het extra wauw-effect.
nagerecht
null personen
465 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Doe de suiker en het water in een steelpan en breng op het kleinste pitje, op heel laag vuur aan de kook. Roer niet en wacht tot de suiker verandert in karamel met een diepe, goudbruine kleur. Dit duurt ca. 35 min. Neem de pan van het vuur.
Leg ondertussen een laag van 9 soesjes in een rondje tegen elkaar op het taartplateau.
Neem om de beurt een van de 9 soesjes uit het rondje. Dip de onderkant in de karamel. Kijk uit, de karamel is gloeiend heet. Zet de soesjes naast elkaar in hetzelfde rondje.
Bouw met de rest van de soesjes en de karamel als ‘lijm’ een laag op de bestaande soesjesronde. Bouw voorzichtig staand naar boven zodat je een soesjestoren krijgt.
Dip een vork in de karamel en versier de toren rondom met de slierten karamel die van de vork afdruipen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g kristalsuiker
50 ml water
30 koelverse slagroomsoesjes
Dit heb je nodig
taartplateau