Schuimpjes maken
Naturel schuimpjes maken doe je zo. Ook lekker met citroen, cacao, nougatine of verse munt door het beslag.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt. Klop het eiwit met het zout met een (hand)mixer in een vetvrije kom met schone gardes stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen tot je glanzende, stijve, witte pieken hebt. Roer de maizena erdoor.
Vul de spuitzak met het eiwit. Houd de spuitzak loodrecht boven een met bakpapier beklede bakplaat en spuit ca. 30 hoopjes van 4.5 cm ø van het eiwit. Trek de spuitzak snel weg, zodat de schuimpjes een mooi puntje krijgen.
Bak de schuimpjes in ca. 2 uur in het midden van de oven droog en gaar. Zet de oven uit en laat de schuimpjes er nog 1 uur in zitten met de ovendeur op een kiertje.
Schuimpjes maken
Naturel schuimpjes maken doe je zo. Ook lekker met citroen, cacao, nougatine of verse munt door het beslag.
null porties
15 kcal
10 min. bereiden
180 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt. Klop het eiwit met het zout met een (hand)mixer in een vetvrije kom met schone gardes stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen tot je glanzende, stijve, witte pieken hebt. Roer de maizena erdoor.
Vul de spuitzak met het eiwit. Houd de spuitzak loodrecht boven een met bakpapier beklede bakplaat en spuit ca. 30 hoopjes van 4.5 cm ø van het eiwit. Trek de spuitzak snel weg, zodat de schuimpjes een mooi puntje krijgen.
Bak de schuimpjes in ca. 2 uur in het midden van de oven droog en gaar. Zet de oven uit en laat de schuimpjes er nog 1 uur in zitten met de ovendeur op een kiertje.
variatietip:
bereidingstip:
bereidingstip:
bereidingstip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote eieren
¼ tl zout
110 g fijne kristalsuiker
1 tl maizena
Dit heb je nodig
handmixer
spuitzak met ronde spuitmond (2 cm)
bakpapier