Tonijn-ansjovis dip met zuivelspread
Dol op vis? Probeer dan eens deze gezonde tonijn-ansjovis dip met zuivelspread. Lekker om snoepgroenten in te dippen!
Aan de slag
Snijd de sjalot en bieslook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer en pers de vrucht uit.
Doe de tonijn inclusief de olie samen met de sjalot, ansjovis, ⅔ van de bieslook, ½ tl citroenrasp (per 4 personen), ½ el citroensap (per 4 personen) en de zuivelspread in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde dip en breng op smaak met peper.
Breek de crackers in stukken en serveer met de tonijndip. Garneer met de rest van de bieslook.
Tonijn-ansjovis dip met zuivelspread
Dol op vis? Probeer dan eens deze gezonde tonijn-ansjovis dip met zuivelspread. Lekker om snoepgroenten in te dippen!
null personen
235 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalot en bieslook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer en pers de vrucht uit.
Doe de tonijn inclusief de olie samen met de sjalot, ansjovis, ⅔ van de bieslook, ½ tl citroenrasp (per 4 personen), ½ el citroensap (per 4 personen) en de zuivelspread in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde dip en breng op smaak met peper.
Breek de crackers in stukken en serveer met de tonijndip. Garneer met de rest van de bieslook.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sjalot
5 g verse bieslook
½ citroen
142 g tonijn in olijfolie
3 ansjovisfilets in olijfolie
50 g zuivelspread light
100 g Wasa original crisp
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker