Spareribs slowcooker
Door het gaarproces van de slowcooker worden de spareribs zó mals, dat het vlees van het bot afvalt. Deze slowcooker spareribs brengen we op smaak met o.a. honing, sriracha en sojasaus wat voor een aangename balans van zout en zoet zorgt.
Aan de slag
Ontvlies de spareribs door een kruiskopschroevendraaier plat tussen het longvlies en het bot aan de achterzijde van de rack te steken. Wrik de schroevendraaier voorzichtig heen en weer totdat deze over de gehele breedte tussen het vlies en het bot zit. Trek de schroevendraaier naar je toe en trek zo het hele vlies van het rack af. Verdeel de spareribs in vier stukken die goed in de slowcooker passen.
Snipper de ui en kneus de knoflook en doe met de overige ingrediënten in de slowcooker. Roer door elkaar.
Wentel de spareribs door de saus, zorg ervoor dat de saus overal zit. Sluit de slowcooker en zet hem aan op de hoogste stand. Kijk na 3 uur of het vlees al van het bot valt. Haal ze eruit als dat het geval is. Zo niet, kijk dan een half uur later weer.
Verwarm de oven voor op 230 ℃. Doe de spareribs over in een ovenschaal en rooster ze nog een ca. 30 min. in de oven.
Spareribs slowcooker
Door het gaarproces van de slowcooker worden de spareribs zó mals, dat het vlees van het bot afvalt. Deze slowcooker spareribs brengen we op smaak met o.a. honing, sriracha en sojasaus wat voor een aangename balans van zout en zoet zorgt.
hoofdgerecht
null personen
365 kcal
15 min. bereiden
300 min. wachten
Aan de slag
Ontvlies de spareribs door een kruiskopschroevendraaier plat tussen het longvlies en het bot aan de achterzijde van de rack te steken. Wrik de schroevendraaier voorzichtig heen en weer totdat deze over de gehele breedte tussen het vlies en het bot zit. Trek de schroevendraaier naar je toe en trek zo het hele vlies van het rack af. Verdeel de spareribs in vier stukken die goed in de slowcooker passen.
Snipper de ui en kneus de knoflook en doe met de overige ingrediënten in de slowcooker. Roer door elkaar.
Wentel de spareribs door de saus, zorg ervoor dat de saus overal zit. Sluit de slowcooker en zet hem aan op de hoogste stand. Kijk na 3 uur of het vlees al van het bot valt. Haal ze eruit als dat het geval is. Zo niet, kijk dan een half uur later weer.
Verwarm de oven voor op 230 ℃. Doe de spareribs over in een ovenschaal en rooster ze nog een ca. 30 min. in de oven.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g spareribs naturel
1 middelgrote ui
4 tenen knoflook
100 g ketchup
3 el appelciderazijn
2 tl worcestershiresauce
100 g donkere basterdsuiker
1½ el sriracha
2 el sojasaus
2 el honing
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl gedroogde oregano
1 tl mosterdpoeder
1 tl zout
1 versgemalen zwarte peper
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)