Vegan pastasalade
bewaar
bewaar

Vegan pastasalade

Zeg je zomer, dan zeg je pastasalade! Deze vegan variant met gegrilde paprika en venkel stop je zo in een bakje voor in het park, op het strand of aan de picknicktafel.

20 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.

Laat ondertussen de paprika’s uitlekken en doe met ⅔ van de plantaardige witte kaas in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een dressing, breng op smaak met peper en eventueel zout en meng door de warme pasta.

Snijd harde stukken van de venkel en snijd de knol in de lengte in dunne plakjes. Schep de venkel en rucola door de pasta en verdeel de salade over een grote schaal. Bestrooi met de olijven, de pijnboompitten en olijfolie. Verkruimel de rest van de plantaardige witte kaas erover en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan pastasalade

Zeg je zomer, dan zeg je pastasalade! Deze vegan variant met gegrilde paprika en venkel stop je zo in een bakje voor in het park, op het strand of aan de picknicktafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig