BBQ pulled chicken met chipotle
Steek die bbq maar aan, want we gaan grillen! Pulled chicken welteverstaan, met tomaat, chipotlesaus, oregano en Mexicaanse kruiden. Fiësta!
Aan de slag
Bereid de barbecue voor op directe hitte. Gril de kip op de barbecue rondom bruin en leg hem in de braadslee. Bereid dan de barbecue voor om indirect te grillen, tot een temperatuur van ca. 115 °C. Doe dat door er wat hete kolen uit te halen, of even te wachten tot er een paar zijn opgebrand.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Roer het limoensap- en rasp met de tomaat, chipotlesaus, oregano, bonenkruiden en het water door de kip en breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet op de barbecue. Sluit het deksel van de barbecue en gaar de kip in 45 min.
Haal de kip uit de schaal en bewaar de saus die achterblijft. Trek de kip met twee vorken uit elkaar en doe in een kom. Roer er de saus door zodat het een smeuïg geheel wordt.
BBQ pulled chicken met chipotle
Steek die bbq maar aan, want we gaan grillen! Pulled chicken welteverstaan, met tomaat, chipotlesaus, oregano en Mexicaanse kruiden. Fiësta!
bijgerecht
null personen
180 kcal
20 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Bereid de barbecue voor op directe hitte. Gril de kip op de barbecue rondom bruin en leg hem in de braadslee. Bereid dan de barbecue voor om indirect te grillen, tot een temperatuur van ca. 115 °C. Doe dat door er wat hete kolen uit te halen, of even te wachten tot er een paar zijn opgebrand.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Roer het limoensap- en rasp met de tomaat, chipotlesaus, oregano, bonenkruiden en het water door de kip en breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet op de barbecue. Sluit het deksel van de barbecue en gaar de kip in 45 min.
Haal de kip uit de schaal en bewaar de saus die achterblijft. Trek de kip met twee vorken uit elkaar en doe in een kom. Roer er de saus door zodat het een smeuïg geheel wordt.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
395 g kipdijfilets
1 limoen
1 tomaat
3 el La Morena chipotlesaus
2 tl gedroogde oregano
1 el Mexicaanse bonenkruiden
75 ml water
Dit heb je nodig
grote braadslede
aluminiumfolie