Zelf tartelettes maken
De basis van een tartelette is een pâté sablée: zanddeeg. Die bak je eerst, voordat je de tartelettes vult met bijvoorbeeld banketbakkersroom, ganache of crème au citron (lemoncurd).
Aan de slag
Doe de bloem met het amandelmeel, de poedersuiker en het zout in een ruime kom. Snijd de boter in blokjes en wrijf de boter met je vingertoppen door de bloem, tot een kruimelig deeg ontstaat. Klop het ei los. Voeg 30 g ei (ca. 2/3 ei, per 10 stuks) toe en kneed kort tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg min. 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Kneed het deeg nog kort door. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ca. 3 mm dik.
Steek cirkels van 12 cm Ø uit het deeg. Bekleed de tartelettevormpjes of bakringen met het deeg. Snijd overtollig deeg recht af. Deeg dat overblijft kun je opnieuw uitrollen.
Prik de bodems van het deeg een aantal keer in met een vork. Zet de beklede vormpjes min. 15 min. in de koelkast. Bak de tartelettes in het midden van de oven in 14-18 min. goudbruin en gaar. Haal ze na het bakken meteen uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.
Zelf tartelettes maken
De basis van een tartelette is een pâté sablée: zanddeeg. Die bak je eerst, voordat je de tartelettes vult met bijvoorbeeld banketbakkersroom, ganache of crème au citron (lemoncurd).
null personen
215 kcal
25 min. bereiden
75 min. wachten
14 min. oventijd
Aan de slag
Doe de bloem met het amandelmeel, de poedersuiker en het zout in een ruime kom. Snijd de boter in blokjes en wrijf de boter met je vingertoppen door de bloem, tot een kruimelig deeg ontstaat. Klop het ei los. Voeg 30 g ei (ca. 2/3 ei, per 10 stuks) toe en kneed kort tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg min. 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Kneed het deeg nog kort door. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ca. 3 mm dik.
Steek cirkels van 12 cm Ø uit het deeg. Bekleed de tartelettevormpjes of bakringen met het deeg. Snijd overtollig deeg recht af. Deeg dat overblijft kun je opnieuw uitrollen.
Prik de bodems van het deeg een aantal keer in met een vork. Zet de beklede vormpjes min. 15 min. in de koelkast. Bak de tartelettes in het midden van de oven in 14-18 min. goudbruin en gaar. Haal ze na het bakken meteen uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g bloem
30 g amandelmeel
80 g poedersuiker
1 snufje zout
120 g ongezouten roomboter
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
vershoudfolie
tarteletteringen of bakringen 8 cm Ø (ca. 2 cm hoog)
uitsteekrondje (Ø 12 cm)