Broodje pulled paddo's met barbecuesaus en knolselderijsalade
Sommige soorten paddenstoelen zoals (konings)oesterzwammen zijn erg geschikt om in reepjes te scheuren – te ‘pullen’ –, zoals je ook met varkensvlees of kip kunt doen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Trek de oesterzwammen in draden van een ½ cm uit elkaar en leg ze in de ovenschaal. Besprenkel met de barbecuesaus, schep om en bak 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
Pers ondertussen de citroen uit. Schil de knolselderij en snijd in dunne plakken van een ½ cm dik. Snijd de plakken in flinterdunne staafjes van een ½ cm breed en 5 cm lang. Besprenkel de knolselderijstaafjes met het citroensap om verkleuren tegen te gaan. Snijd de bieslook fijn. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en schenk ⅗ van de azijn er over.
Dompel de staafjes knolselderij 10 sec. onder in kokend, gezouten water. Giet af (bewaar 2 el kookvocht, per 4 personen), spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Klop met een garde de mosterd los met het bewaarde kookvocht, de olie, crème fraîche en de rest van de azijn. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep de knolselderijstaafjes en bieslook erdoor.
Snijd de bolletjes open. Neem de pulled paddo’s uit de oven en schep nog een keer om. Verdeel de paddo’s, knolselderijsalade en rode ui over de broodjes.
Broodje pulled paddo's met barbecuesaus en knolselderijsalade
Sommige soorten paddenstoelen zoals (konings)oesterzwammen zijn erg geschikt om in reepjes te scheuren – te ‘pullen’ –, zoals je ook met varkensvlees of kip kunt doen.
hoofdgerecht
null personen
390 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Trek de oesterzwammen in draden van een ½ cm uit elkaar en leg ze in de ovenschaal. Besprenkel met de barbecuesaus, schep om en bak 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
Pers ondertussen de citroen uit. Schil de knolselderij en snijd in dunne plakken van een ½ cm dik. Snijd de plakken in flinterdunne staafjes van een ½ cm breed en 5 cm lang. Besprenkel de knolselderijstaafjes met het citroensap om verkleuren tegen te gaan. Snijd de bieslook fijn. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en schenk ⅗ van de azijn er over.
Dompel de staafjes knolselderij 10 sec. onder in kokend, gezouten water. Giet af (bewaar 2 el kookvocht, per 4 personen), spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Klop met een garde de mosterd los met het bewaarde kookvocht, de olie, crème fraîche en de rest van de azijn. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep de knolselderijstaafjes en bieslook erdoor.
Snijd de bolletjes open. Neem de pulled paddo’s uit de oven en schep nog een keer om. Verdeel de paddo’s, knolselderijsalade en rode ui over de broodjes.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g oesterzwammen
200 ml barbecuesaus
½ citroen
250 g knolselderij
12½ g verse bieslook
5 el wittewijnazijn
2 el dijonmosterd
35 ml milde olijfolie
1½ el crème fraîche
4 bakkersbollen wit
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 40 cm)