Fish pie
Deze heerlijke fish pie biedt onderdak aan een romig mengsel van kabeljauw, dille en ui.
Aan de slag
Snijd de vis in stukken van 2 cm. Doe in een steelpan en schenk de slagroom erover. De vis moet net onderstaan. Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 min. heel zachtjes koken. Giet de slagroom af (bewaar het) en laat de vis 5 min. afkoelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verhit de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Bak 2 min. op middelhoog vuur tot de bloem lichtbruin is (roux). Giet al kloppend met een garde de bewaarde slagroom erbij en voeg de mosterd toe. Breng het mengsel aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringen en snijd de dille fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de vis, salade-ui, dille, het citroenrasp en 3 el citroensap (per 4 personen) door de saus. Verdeel het vismengsel over de ingevette ramequins. Klop het ei los. Bestrijk de randen van de ramequins met een beetje ei.
Steek of snijd 4 cirkels die iets groter zijn dan de ramequins uit het taartdeeg. Leg op elke ramequin een deegcirkel, druk de randjes stevig aan en bestrijk met de rest van het ei. Maak in het midden van elke cirkel een inkeping zodat de stoom kan ontsnappen.
Bak de fish pies in 5-7 min. knapperig en gaar. Serveer meteen.
Fish pie
Deze heerlijke fish pie biedt onderdak aan een romig mengsel van kabeljauw, dille en ui.
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
30 min. bereiden
7 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de vis in stukken van 2 cm. Doe in een steelpan en schenk de slagroom erover. De vis moet net onderstaan. Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 min. heel zachtjes koken. Giet de slagroom af (bewaar het) en laat de vis 5 min. afkoelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verhit de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Bak 2 min. op middelhoog vuur tot de bloem lichtbruin is (roux). Giet al kloppend met een garde de bewaarde slagroom erbij en voeg de mosterd toe. Breng het mengsel aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringen en snijd de dille fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de vis, salade-ui, dille, het citroenrasp en 3 el citroensap (per 4 personen) door de saus. Verdeel het vismengsel over de ingevette ramequins. Klop het ei los. Bestrijk de randen van de ramequins met een beetje ei.
Steek of snijd 4 cirkels die iets groter zijn dan de ramequins uit het taartdeeg. Leg op elke ramequin een deegcirkel, druk de randjes stevig aan en bestrijk met de rest van het ei. Maak in het midden van elke cirkel een inkeping zodat de stoom kan ontsnappen.
Bak de fish pies in 5-7 min. knapperig en gaar. Serveer meteen.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse kabeljauwfilets
300 ml verse slagroom
40 g ongezouten roomboter
40 g bloem
1½ el mosterd
3 salade-ui
15 g verse dille
1 citroen
1 middelgroot ei
4 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
Dit heb je nodig
ramequins (kleine ovenschaaltjes, Ø 9 cm)