Fish pie
bewaar
bewaar

Fish pie

Deze heerlijke fish pie biedt onderdak aan een romig mengsel van kabeljauw, dille en ui.

30 min. bereiden / 7 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de vis in stukken van 2 cm. Doe in een steelpan en schenk de slagroom erover. De vis moet net onderstaan. Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 min. heel zachtjes koken. Giet de slagroom af (bewaar het) en laat de vis 5 min. afkoelen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verhit de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Bak 2 min. op middelhoog vuur tot de bloem lichtbruin is (roux). Giet al kloppend met een garde de bewaarde slagroom erbij en voeg de mosterd toe. Breng het mengsel aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringen en snijd de dille fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de vis, salade-ui, dille, het citroenrasp en 3 el citroensap (per 4 personen) door de saus. Verdeel het vismengsel over de ingevette ramequins. Klop het ei los. Bestrijk de randen van de ramequins met een beetje ei.

Steek of snijd 4 cirkels die iets groter zijn dan de ramequins uit het taartdeeg. Leg op elke ramequin een deegcirkel, druk de randjes stevig aan en bestrijk met de rest van het ei. Maak in het midden van elke cirkel een inkeping zodat de stoom kan ontsnappen.

Bak de fish pies in 5-7 min. knapperig en gaar. Serveer meteen.

combinatietip Lekker met een groene salade
variatietipLiever een grote pie in punten serveren? Gebruik dan een ovenbestendige pievorm (Ø 24 cm, ingevet). Houd dan rekening met een oventijd van ca. 15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Fish pie

Deze heerlijke fish pie biedt onderdak aan een romig mengsel van kabeljauw, dille en ui.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig