Ovenschotel met chipolata en knolselderij
Weinig tijd in de avond? Maak deze ovenschotel met chipolata en knolselderij dan een dag of twee van te voren. Handig!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van 3 cm en kook in 20 min. gaar. Schil ondertussen de knolselderij, snijd hem in gelijke stukken van 3 cm en kook in de melk in 15 min. bijna gaar. Giet af, maar bewaar 150 ml gekookte melk (per 4 personen) .
Snijd ondertussen de rode uien in dunne halve ringen. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de worstjes in 4 stukken. Snijd de winterpenen in zo dun mogelijke plakjes.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Bak de blokjes appel, stukjes worst en peen al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het worstmengsel en de gekookte knolselderij in de ovenschaal.
Giet de aardappelen af en stamp samen met de achtergehouden melk, de boter en mosterd tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout. Schep de puree op de groenten en worst. Bestrooi met de panko. Bak 35-45 min. in de oven.
Ovenschotel met chipolata en knolselderij
Weinig tijd in de avond? Maak deze ovenschotel met chipolata en knolselderij dan een dag of twee van te voren. Handig!
hoofdgerecht
null personen
761 kcal
30 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van 3 cm en kook in 20 min. gaar. Schil ondertussen de knolselderij, snijd hem in gelijke stukken van 3 cm en kook in de melk in 15 min. bijna gaar. Giet af, maar bewaar 150 ml gekookte melk (per 4 personen) .
Snijd ondertussen de rode uien in dunne halve ringen. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de worstjes in 4 stukken. Snijd de winterpenen in zo dun mogelijke plakjes.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Bak de blokjes appel, stukjes worst en peen al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het worstmengsel en de gekookte knolselderij in de ovenschaal.
Giet de aardappelen af en stamp samen met de achtergehouden melk, de boter en mosterd tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout. Schep de puree op de groenten en worst. Bestrooi met de panko. Bak 35-45 min. in de oven.
vegatip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
900 g knolselderij
1 l halfvolle melk
2 rode uien
1 appel
5 runderchipolataworstjes
500 g winterpeen
2 el zonnebloemolie
30 g ongezouten roomboter
1 el Zaanse mosterd
50 g panko
Dit heb je nodig
pureestamper