Havermout met peer, dadels en walnoten
Guur weer? Ga voor deze warme herfstige havermout met peer.
Aan de slag
Schil de peren, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olie in een steelpan en bak de peer 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Voeg de havermout en kaneel toe en laat al roerend op laag vuur in 5 min. inkoken tot pap.
Snijd ondertussen de dadels in stukjes en hak de walnoten grof. Verdeel de havermout over de kommen en verdeel de dadels en walnoten erover.
Havermout met peer, dadels en walnoten
Guur weer? Ga voor deze warme herfstige havermout met peer.
null personen
370 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de peren, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olie in een steelpan en bak de peer 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Voeg de havermout en kaneel toe en laat al roerend op laag vuur in 5 min. inkoken tot pap.
Snijd ondertussen de dadels in stukjes en hak de walnoten grof. Verdeel de havermout over de kommen en verdeel de dadels en walnoten erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 eetrijpe peren
1 el milde olijfolie
600 ml halfvolle melk
100 g volkoren havermout
1 tl gemalen kaneel
40 g dadels zonder pit
40 g ongebrande walnoten