Cinnamon rolls
Of je ze nou cinnamon rolls of kaneelbroodjes noemt, met dit recept zit je (of nou ja, zitten de broodjes) gebakken.
25 min. bereiden / 25 min. oventijd / 2 uur 30 min. wachten
12 ingrediënten
Aan de slag
Doe 175 ml melk en 50 g boter in een steelpan en verwarm tot handwarm. Zet het vuur uit en voeg de gist toe als de boter gesmolten is en laat ca. 5 min. staan.
Zeef de bloem in een grote kom. Voeg de witte basterdsuiker, kardemon, ⅔ van het vanille-extract en het zout toe en roer door. Klop het ei los en roer erdoor. Voeg het melkmengsel toe en kneed ca. 5 min. tot een samenhangend en elastisch deeg. Vorm een bol van het deeg en leg in een ingevette kom. Laat met een schone theedoek afgedekt 45 min. rijzen op een warme tochtvrije plek tot het in volume verdubbeld is.
Meng ondertussen de donkere basterdsuiker en kaneel door 60 g van de boter tot een gladde pasta.
Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 x 40 cm. Bestrijk het deeg met de kaneelboter. Rol het deeg, vanaf de lange kant op en snijd in gelijke stukken van ca. 2 cm. Leg de deegrolletjes in de ingevette ovenschaal en laat afgedekt nog 45 min. rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen.
Smelt ondertussen de rest van de boter en meng met de poedersuiker, de rest van het vanille-extract en de rest van de melk door elkaar. Verdeel het glazuur over de kaneelbroodjes en laat 30 min. verder afkoelen.
Cinnamon rolls
Of je ze nou cinnamon rolls of kaneelbroodjes noemt, met dit recept zit je (of nou ja, zitten de broodjes) gebakken.
null porties
165 kcal
25 min. bereiden
150 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Doe 175 ml melk en 50 g boter in een steelpan en verwarm tot handwarm. Zet het vuur uit en voeg de gist toe als de boter gesmolten is en laat ca. 5 min. staan.
Zeef de bloem in een grote kom. Voeg de witte basterdsuiker, kardemon, ⅔ van het vanille-extract en het zout toe en roer door. Klop het ei los en roer erdoor. Voeg het melkmengsel toe en kneed ca. 5 min. tot een samenhangend en elastisch deeg. Vorm een bol van het deeg en leg in een ingevette kom. Laat met een schone theedoek afgedekt 45 min. rijzen op een warme tochtvrije plek tot het in volume verdubbeld is.
Meng ondertussen de donkere basterdsuiker en kaneel door 60 g van de boter tot een gladde pasta.
Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 x 40 cm. Bestrijk het deeg met de kaneelboter. Rol het deeg, vanaf de lange kant op en snijd in gelijke stukken van ca. 2 cm. Leg de deegrolletjes in de ingevette ovenschaal en laat afgedekt nog 45 min. rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen.
Smelt ondertussen de rest van de boter en meng met de poedersuiker, de rest van het vanille-extract en de rest van de melk door elkaar. Verdeel het glazuur over de kaneelbroodjes en laat 30 min. verder afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 ml volle melk
125 g ongezouten roomboter
7 g droge gist
420 g tarwebloem
30 g witte basterdsuiker
½ tl gemalen kardemom
1½ tl vanille-extract
¼ tl zout
1 middelgroot ei
50 g donkere basterdsuiker
1 el gemalen kaneel
75 g poedersuiker
Dit heb je nodig
schone theedoek
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)