Sesamgranola met yakult-yoghurt
Genoeg van elke dag hetzelfde ontbijt? Begin de dag dan eens met granola van sesamzaad. Yakult-yoghurt erbij, goedemorgen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de kokosolie en klop in een kom met de pindakaas en ahornsiroop door elkaar. Meng in een andere kom de havervlokken met het amandelschaafsel, sesamzaad, de kaneel en een snufje zout.
Meng voor de granola met een spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven en laat 15 min. afkoelen.
Meng ondertussen de yoghurt met de Yakult en verdeel over diepe kommen. Verdeel de granola en de blauwe bessen over de yoghurt.
Sesamgranola met yakult-yoghurt
Genoeg van elke dag hetzelfde ontbijt? Begin de dag dan eens met granola van sesamzaad. Yakult-yoghurt erbij, goedemorgen!
null personen
480 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de kokosolie en klop in een kom met de pindakaas en ahornsiroop door elkaar. Meng in een andere kom de havervlokken met het amandelschaafsel, sesamzaad, de kaneel en een snufje zout.
Meng voor de granola met een spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven en laat 15 min. afkoelen.
Meng ondertussen de yoghurt met de Yakult en verdeel over diepe kommen. Verdeel de granola en de blauwe bessen over de yoghurt.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
20 g kokosolie
1 el AH 100% pindakaas naturel
50 ml ahornsiroop
75 g grove havermoutvlokken
30 g amandelschaafsel
30 g sesamzaad
1 tl kaneel
600 g Griekse yoghurt (5% vet)
260 ml Yakult Original
150 g verse blauwe bessen
Dit heb je nodig
bakpapier