Worsttraybake met kriel, venkel en appel
bewaar
bewaar

Worsttraybake met kriel, venkel en appel

The worst traybake? Dat is zeker niet deze worsttraybake. Zoet, hartig, sappig en vol smaak.

15 min. bereiden / 45 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, bewaar het venkel­ groen. Halveer de knollen in de lengte en snijd in parten van een ½ cm dik. Halveer de grote aardappelen uit de mix. Boen de appel schoon, snijd ’m ongeschild in parten, verwijder het klokhuis en snijd in plakken van 1 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

Meng de venkel, aardappel, appel en rozemarijn met de worst, ovengroente­ kruiden, olie en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht.

Neem de traybake uit de oven en schep de spinazie en het sinaasappelrasp erdoor. Bestrooi met het venkelgroen.

combinatietipLekker met hummus.
vegatipVervang de braadworsten door 4 vegetarische bratwursten (schaal 2 stuks, De Vegetarische Slager). Snijd ze in stukjes en bak de laatste 10 min. mee. Het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Worsttraybake met kriel, venkel en appel

The worst traybake? Dat is zeker niet deze worsttraybake. Zoet, hartig, sappig en vol smaak.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig