Salade met bietjes, zalm, sinaasappel en munt
Lunch-salade to go: mix linzen, sinaasappel, rode biet, munt en zalm in een bakje. Smakelijk & makkelijk!
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur, rooster het korianderzaad 2 min. en laat afkoelen.
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Snijd de oranje en witte schil van de sinaasappels. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het vocht op. Snijd de bieten in partjes en de munt fijn. Meng de olie door het opgevangen sinaasappelvocht met peper en zout.
Schep de sinaasappel om met de biet, munt, dressing en het korianderzaad. Verdeel over de bakjes. Breek de zalm in stukken en verdeel erover.
Salade met bietjes, zalm, sinaasappel en munt
Lunch-salade to go: mix linzen, sinaasappel, rode biet, munt en zalm in een bakje. Smakelijk & makkelijk!
null personen
410 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur, rooster het korianderzaad 2 min. en laat afkoelen.
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Snijd de oranje en witte schil van de sinaasappels. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het vocht op. Snijd de bieten in partjes en de munt fijn. Meng de olie door het opgevangen sinaasappelvocht met peper en zout.
Schep de sinaasappel om met de biet, munt, dressing en het korianderzaad. Verdeel over de bakjes. Breek de zalm in stukken en verdeel erover.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 tl korianderzaad
200 g linzen in blik
2 sinaasappels
250 g gekookte mini rode bieten
7½ g verse munt
2 el extra vierge olijfolie
125 g warmgerookte zalmfilets