Passata di pomodoro
Hét basisingrediënt voor een multisaus: tomaat. Gebruik de meest rode en rijpe tomaten die je kunt vinden, die hebben de meeste smaak.
Aan de slag
Verwijder met een scherp mesje de kroontjes en harde stukken van de tomaten. Halveer de tomaten, doe in een grote (soep)pan en breng op middelhoog vuur aan de kook.
Kook de tomaten 20 min. tot ze een beetje uit elkaar vallen. Roer regelmatig en druk de tomaten met een pollepel stuk tegen de rand van de pan.
Zeef de tomatensaus in delen door de passe vite in een schone (soep)pan. Zorg dat alle pulp er goed uitkomt, de schillen en pitjes gooi je weg.
Zet de pan met gezeefde tomaten op het vuur en breng op smaak met het zout en de suiker. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 20-25 min. inkoken tot een dikke saus (ongeveer de halve hoeveelheid). Roer regelmatig. Je houdt ca. 1.2 liter over.
Leg in elke pot 1 blaadje basilicum. Schep de hete passata in de potten (of schenk erin met een wijde trechter), vul de potten tot de rand. Dek af met de deksel en keer direct om. Laat de potten omgekeerd minstens 24 uur afkoelen.
Passata di pomodoro
Hét basisingrediënt voor een multisaus: tomaat. Gebruik de meest rode en rijpe tomaten die je kunt vinden, die hebben de meeste smaak.
bijgerecht
null porties
65 kcal
60 min. bereiden
1440 min. wachten
Aan de slag
Verwijder met een scherp mesje de kroontjes en harde stukken van de tomaten. Halveer de tomaten, doe in een grote (soep)pan en breng op middelhoog vuur aan de kook.
Kook de tomaten 20 min. tot ze een beetje uit elkaar vallen. Roer regelmatig en druk de tomaten met een pollepel stuk tegen de rand van de pan.
Zeef de tomatensaus in delen door de passe vite in een schone (soep)pan. Zorg dat alle pulp er goed uitkomt, de schillen en pitjes gooi je weg.
Zet de pan met gezeefde tomaten op het vuur en breng op smaak met het zout en de suiker. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 20-25 min. inkoken tot een dikke saus (ongeveer de halve hoeveelheid). Roer regelmatig. Je houdt ca. 1.2 liter over.
Leg in elke pot 1 blaadje basilicum. Schep de hete passata in de potten (of schenk erin met een wijde trechter), vul de potten tot de rand. Dek af met de deksel en keer direct om. Laat de potten omgekeerd minstens 24 uur afkoelen.
algemeen:
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 kg tomaten
2 tl zout
2 tl kristalsuiker
2 blaadjes basilicum
Dit heb je nodig
zeef
gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml)