Pasta met kruidenpangrattato
Deze 'armeluis Parmezaan' pangrattato is door de verse basilicum heerlijk rijk van smaak. Gebruik 'm als topping over pasta.
Aan de slag
Los het bouillonblokje op in het hete water. Snipper de ui. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de courgettes in de lengte in 4 repen en snijd de repen in plakjes van ca. 1 cm breed. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers het sap eruit. Rasp de kaas.
Verhit de helft van de olie in een kleine, hoge pan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Bak de courgette en knoflook 2 min. omscheppend mee. Blus af met de groentebouillon en breng aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken, tot de courgette helemaal zacht is.
Pureer de courgette met de staafmixer samen met de pijnboompitten, ¾ van de Parmezaanse kaas, ¼ van het basilicum en 2 el citroensap (per 4 personen). Mix het tot een niet al te gladde saus. Breng op smaak met zout, peper en 1 tl citroenrasp (per 4 personen).
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking net beetgaar. Maal het brood en de rest van het basilicum in het hakmolentje of de keukenmachine tot fijn kruim. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak al omscheppend het basilicum-broodkruim (pangrattato) in 5 min. knapperig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af en vang wat kookvocht op in een kopje. Meng de courgettesaus en een klein scheutje kookvocht door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de pangrattato en de rest van de kaas.
Pasta met kruidenpangrattato
Deze 'armeluis Parmezaan' pangrattato is door de verse basilicum heerlijk rijk van smaak. Gebruik 'm als topping over pasta.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Los het bouillonblokje op in het hete water. Snipper de ui. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de courgettes in de lengte in 4 repen en snijd de repen in plakjes van ca. 1 cm breed. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers het sap eruit. Rasp de kaas.
Verhit de helft van de olie in een kleine, hoge pan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Bak de courgette en knoflook 2 min. omscheppend mee. Blus af met de groentebouillon en breng aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken, tot de courgette helemaal zacht is.
Pureer de courgette met de staafmixer samen met de pijnboompitten, ¾ van de Parmezaanse kaas, ¼ van het basilicum en 2 el citroensap (per 4 personen). Mix het tot een niet al te gladde saus. Breng op smaak met zout, peper en 1 tl citroenrasp (per 4 personen).
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking net beetgaar. Maal het brood en de rest van het basilicum in het hakmolentje of de keukenmachine tot fijn kruim. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak al omscheppend het basilicum-broodkruim (pangrattato) in 5 min. knapperig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af en vang wat kookvocht op in een kopje. Meng de courgettesaus en een klein scheutje kookvocht door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de pangrattato en de rest van de kaas.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
¼ groentebouillonblokje
175 ml heet water
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 courgette
1 citroen
40 g Parmezaanse kaas
4 el milde olijfolie
30 g pijnboompitten
30 g verse basilicum
300 g volkorenpenne
75 g oud brood
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen