Pasta met kruidenpangrattato
bewaar
bewaar

Pasta met kruidenpangrattato

Deze 'armeluis Parmezaan' pangrattato is door de verse basilicum heerlijk rijk van smaak. Gebruik 'm als topping over pasta.

30 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Los het bouillonblokje op in het hete water. Snipper de ui. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de courgettes in de lengte in 4 repen en snijd de repen in plakjes van ca. 1 cm breed. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers het sap eruit. Rasp de kaas.

Verhit de helft van de olie in een kleine, hoge pan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Bak de courgette en knoflook 2 min. omscheppend mee. Blus af met de groentebouillon en breng aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken, tot de courgette helemaal zacht is.

Pureer de courgette met de staafmixer samen met de pijnboompitten, ¾ van de Parmezaanse kaas, ¼ van het basilicum en 2 el citroensap (per 4 personen). Mix het tot een niet al te gladde saus. Breng op smaak met zout, peper en 1 tl citroenrasp (per 4 personen).

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking net beetgaar. Maal het brood en de rest van het basilicum in het hakmolentje of de keukenmachine tot fijn kruim. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak al omscheppend het basilicum-broodkruim (pangrattato) in 5 min. knapperig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Giet de pasta af en vang wat kookvocht op in een kopje. Meng de courgettesaus en een klein scheutje kookvocht door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de pangrattato en de rest van de kaas.

combinatietipLekker met een tomatensalade.
bereidingstipKieskeurige eters? Pureer de courgettesaus dan helemaal glad.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta met kruidenpangrattato

Deze 'armeluis Parmezaan' pangrattato is door de verse basilicum heerlijk rijk van smaak. Gebruik 'm als topping over pasta.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig