Gegratineerde orzo met champignons en broccolirijst
Ovenschotel met pasta (orzo) en champignons wordt nóg lekkerder als je 'm gratineert met geitenkaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Ris ondertussen de blaadjes van ⅔ van de takjes tijm. Verhit ⅕ van de boter in een hapjespan en bak de roerbakgroente en tijm 5 min. op middelhoog vuur.
Smelt ondertussen de rest van de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde (roux). Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe (bechamel). Breng aan de kook en laat de bechamel op laag vuur al roerend 2-3 min. koken tot een dikke saus. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de orzo af en meng samen met de broccolirijst, roerbakgroente en ⅔ van de kaas door de saus. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel over de ovenschaal. Meng de rest van de kaas met de panko en bestrooi over de orzo. Verdeel de takjes tijm erover en bak ca. 25 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin en knapperig is.
Gegratineerde orzo met champignons en broccolirijst
Ovenschotel met pasta (orzo) en champignons wordt nóg lekkerder als je 'm gratineert met geitenkaas.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Ris ondertussen de blaadjes van ⅔ van de takjes tijm. Verhit ⅕ van de boter in een hapjespan en bak de roerbakgroente en tijm 5 min. op middelhoog vuur.
Smelt ondertussen de rest van de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde (roux). Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe (bechamel). Breng aan de kook en laat de bechamel op laag vuur al roerend 2-3 min. koken tot een dikke saus. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de orzo af en meng samen met de broccolirijst, roerbakgroente en ⅔ van de kaas door de saus. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel over de ovenschaal. Meng de rest van de kaas met de panko en bestrooi over de orzo. Verdeel de takjes tijm erover en bak ca. 25 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin en knapperig is.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g orzo pasta
7½ g verse tijm
50 g ongezouten roomboter
400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
40 g tarwebloem
400 ml halfvolle melk
½ tl gemalen nootmuskaat
200 g broccolirijst
150 g geraspte geitenkaas
2 el panko
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)