Watermeloenijs
Met dit recept maak je van verse watermeloen supermakkelijk watermeloenijs!
Aan de slag
Snijd de watermeloen in parten en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 3 cm en doe in een diepvrieszakje. Leg minimaal 6 uur in de vriezer. Schud na 30 min. even los, zodat niet alles aan elkaar vastvriest.
Pureer in een keukenmachine de watermeloen met de blaadjes basilicum in 2-3 min. tot een glad ‘sorbetijs’. Het mengsel wordt eerst korrelig maar dat hoort: laat de machine draaien. Voeg eventueel wat water toe als het mengsel niet glad wordt.
Schep in een bakje en bewaar in de vriezer tot gebruik. Haal het ijs ca. 20 min. voor je het wilt eten uit de vriezer zodat het iets zachter kan worden.
Watermeloenijs
Met dit recept maak je van verse watermeloen supermakkelijk watermeloenijs!
nagerecht
null porties
40 kcal
10 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Snijd de watermeloen in parten en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 3 cm en doe in een diepvrieszakje. Leg minimaal 6 uur in de vriezer. Schud na 30 min. even los, zodat niet alles aan elkaar vastvriest.
Pureer in een keukenmachine de watermeloen met de blaadjes basilicum in 2-3 min. tot een glad ‘sorbetijs’. Het mengsel wordt eerst korrelig maar dat hoort: laat de machine draaien. Voeg eventueel wat water toe als het mengsel niet glad wordt.
Schep in een bakje en bewaar in de vriezer tot gebruik. Haal het ijs ca. 20 min. voor je het wilt eten uit de vriezer zodat het iets zachter kan worden.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g watermeloenen
7½ g verse basilicum
Dit heb je nodig
diepvrieszak
staafmixer of keukenmachine