Watermeloenijs
bewaar
bewaar

Watermeloenijs

Met dit recept maak je van verse watermeloen supermakkelijk watermeloenijs!

10 min. bereiden / 6 uur wachten

2 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de watermeloen in parten en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 3 cm en doe in een diepvrieszakje. Leg minimaal 6 uur in de vriezer. Schud na 30 min. even los, zodat niet alles aan elkaar vastvriest.

Pureer in een keukenmachine de watermeloen met de blaadjes basilicum in 2-3 min. tot een glad ‘sorbetijs’. Het mengsel wordt eerst korrelig maar dat hoort: laat de machine draaien. Voeg eventueel wat water toe als het mengsel niet glad wordt.

Schep in een bakje en bewaar in de vriezer tot gebruik. Haal het ijs ca. 20 min. voor je het wilt eten uit de vriezer zodat het iets zachter kan worden.

combinatietipZoek op de AH.nl/Allerhande op '1195218' voor verschillende ijstoppings.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Watermeloenijs

Met dit recept maak je van verse watermeloen supermakkelijk watermeloenijs!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig