Falafelballetjes met gemarineerde paprika
Falafel op 'n stokje is je nieuwe favo vega borrelhap. Lekker met gemarineerde paprika, radijs en yoghurtdip.
Aan de slag
Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd de halve paprika’s in de lengte in 4 repen. Halveer de repen in de breedte. Snijd de radijsjes in 4 parten. Haal de blaadjes van de takjes koriander en munt en snijd heel fijn. Meng de paprika en radijs in een kom met de koriander en de helft van de munt.
Verhit ¾ van de olie in een steelpan op middelhoog vuur. Giet de hete olie over het paprika-radijsmengsel. Voeg de rodewijnazijn, peper en eventueel zout toe en roer door. Laat minimaal 5 min. marineren. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel in 5 min. rondom goudbruin.
Meng de Griekse yoghurt met de rest van de munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rijg achtereenvolgens een stukje radijs, een stukje paprika en een falafelballetje aan een prikker. Maak zo ook de rest van de prikkers. Verdeel de prikkers over een schaal en besprenkel met de achtergebleven olie van het paprika-radijsmengsel. Serveer met de yoghurtsaus.
Falafelballetjes met gemarineerde paprika
Falafel op 'n stokje is je nieuwe favo vega borrelhap. Lekker met gemarineerde paprika, radijs en yoghurtdip.
null personen
210 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd de halve paprika’s in de lengte in 4 repen. Halveer de repen in de breedte. Snijd de radijsjes in 4 parten. Haal de blaadjes van de takjes koriander en munt en snijd heel fijn. Meng de paprika en radijs in een kom met de koriander en de helft van de munt.
Verhit ¾ van de olie in een steelpan op middelhoog vuur. Giet de hete olie over het paprika-radijsmengsel. Voeg de rodewijnazijn, peper en eventueel zout toe en roer door. Laat minimaal 5 min. marineren. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel in 5 min. rondom goudbruin.
Meng de Griekse yoghurt met de rest van de munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rijg achtereenvolgens een stukje radijs, een stukje paprika en een falafelballetje aan een prikker. Maak zo ook de rest van de prikkers. Verdeel de prikkers over een schaal en besprenkel met de achtergebleven olie van het paprika-radijsmengsel. Serveer met de yoghurtsaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 oranje paprika's
8 radijsjes
5 g verse koriander
10 g verse munt
4 el milde olijfolie
1 el rodewijnazijn
400 g falafel
170 g Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
tapasprikker