Bladerdeeghapjes met feta en spinazie
Onze lievelingshapjes? Bladerdeeghapjes! Goudgeel + gruwelijk knapperig = gegarandeerd succes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en garam masala toe en bak 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat 3 min. slinken. Laat de spinazie afkoelen en uitlekken in een vergiet. Duw er met een pollepel zo veel mogelijk vocht uit. Roer de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de amandelstiften erdoor.
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd er een cirkel van Ø 24 cm uit. Druk in het midden hiervan met een kom van Ø 15 cm nog een cirkel, maar druk het deeg niet uit. Snijd de binnenste cirkel vanuit het midden in 8 gelijke punten.
Verdeel het paneermeel over de buitenste cirkel, maar houd een ½ cm aan de buitenste rand vrij. Verdeel het spinaziemengsel over het paneermeel. Verkruimel de feta erover. Vouw de buitenste rand van de bladerdeegcirkel iets omhoog. Vouw de 8 puntjes van de binnenste bladerdeegcirkel naar buiten over het spinaziemengsel en druk vast op de buitenste rand.
Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los. Bestrijk met de bakkwast de boven- en zijkant van het deeg met het ei. Bak de feta-spinaziecirkel in het midden van de oven in ca. 17 min. gaar en goudbruin. Laat iets afkoelen, snijd in 12 hapjes en serveer op een grote plank.
Bladerdeeghapjes met feta en spinazie
Onze lievelingshapjes? Bladerdeeghapjes! Goudgeel + gruwelijk knapperig = gegarandeerd succes.
null personen
190 kcal
15 min. bereiden
17 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en garam masala toe en bak 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat 3 min. slinken. Laat de spinazie afkoelen en uitlekken in een vergiet. Duw er met een pollepel zo veel mogelijk vocht uit. Roer de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de amandelstiften erdoor.
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd er een cirkel van Ø 24 cm uit. Druk in het midden hiervan met een kom van Ø 15 cm nog een cirkel, maar druk het deeg niet uit. Snijd de binnenste cirkel vanuit het midden in 8 gelijke punten.
Verdeel het paneermeel over de buitenste cirkel, maar houd een ½ cm aan de buitenste rand vrij. Verdeel het spinaziemengsel over het paneermeel. Verkruimel de feta erover. Vouw de buitenste rand van de bladerdeegcirkel iets omhoog. Vouw de 8 puntjes van de binnenste bladerdeegcirkel naar buiten over het spinaziemengsel en druk vast op de buitenste rand.
Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los. Bestrijk met de bakkwast de boven- en zijkant van het deeg met het ei. Bak de feta-spinaziecirkel in het midden van de oven in ca. 17 min. gaar en goudbruin. Laat iets afkoelen, snijd in 12 hapjes en serveer op een grote plank.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ middelgrote ui
1 teen knoflook
3 el milde olijfolie
1 tl garam masala
300 g verse spinazie
50 g zuivelspread naturel
45 g amandelstiften
270 g vers bladerdeeg
1 el paneermeel
75 g feta
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
bakpapier