Bloemkool 'buffalowings'
Buffalo wings meets bloemkool in dit legendarische hapje met gorgonzola-dip.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Meng de zonnebloemolie, maizena, sriracha en uienpoeder in een grote kom tot een marinade. Snijd de grote bloemkoolroosjes eventueel wat kleiner en meng alle roosjes door de marinade. Schep goed door. Verdeel in een laag over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar en knapperig. Schep halverwege om.
Prak ondertussen de gorgonzola en crème fraîche in een kom fijn met een vork. Voeg de karnemelk toe en roer met een garde tot een gladde dipsaus. Breng op smaak met peper.
Haal de buitenste blaadjes van de kropjes sla los. Was en droog ze en verdeel ze over borden of een schaal. Verdeel de bloemkool-buffalowings erover. Serveer met de dipsaus.
Bloemkool 'buffalowings'
Buffalo wings meets bloemkool in dit legendarische hapje met gorgonzola-dip.
null personen
170 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Meng de zonnebloemolie, maizena, sriracha en uienpoeder in een grote kom tot een marinade. Snijd de grote bloemkoolroosjes eventueel wat kleiner en meng alle roosjes door de marinade. Schep goed door. Verdeel in een laag over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar en knapperig. Schep halverwege om.
Prak ondertussen de gorgonzola en crème fraîche in een kom fijn met een vork. Voeg de karnemelk toe en roer met een garde tot een gladde dipsaus. Breng op smaak met peper.
Haal de buitenste blaadjes van de kropjes sla los. Was en droog ze en verdeel ze over borden of een schaal. Verdeel de bloemkool-buffalowings erover. Serveer met de dipsaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el zonnebloemolie
2 el maizena
4 el sriracha
2 el uienpoeder
800 g koelverse bloemkoolroosjes
100 g gorgonzola piccante 48+
60 ml crème fraîche
60 ml karnemelk
2 kropjes babyromainesla
Dit heb je nodig
bakpapier