Salade van babyromaine met tonijn, verse kruiden en croutons
Babyromaine heet van origine little gem: 'kleine parel'. En die kleine parel past perfect in deze salade met tonijndressing en knapperige croutons!
Aan de slag
Scheur de ciabatta in stukjes van 2 cm. Verhit de olie in een ruime hapjespan met antiaanbaklaag en bak de broodstukjes in 8-10 min. op middelhoog vuur goudgeel en krokant. Blijf omscheppen.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken, maar vang 1 el van de olie (per 4 personen) op. Snijd de dille en selderij grof. Schep de tonijn, opgevangen olie, de helft van de dille en de helft van de selderij in een hoge beker. Voeg 2 el kappertjesvocht uit het potje (per 4 personen), de mayonaise en het water toe en pureer met de staafmixer tot een dressing.
Snipper de rode ui. Verwijder de harde kern van de kroppen baby romaine, halveer elke krop in de lengte. Snijd de helften kruislings in vieren.
Meng de sla met de croutons en de rest van de kruiden en verdeel over een schaal.
Besprenkel met de helft van de dressing en bestrooi met de kappertjes en rode ui. Serveer de rest van de dressing ernaast.
Salade van babyromaine met tonijn, verse kruiden en croutons
Babyromaine heet van origine little gem: 'kleine parel'. En die kleine parel past perfect in deze salade met tonijndressing en knapperige croutons!
bijgerecht
null personen
295 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Scheur de ciabatta in stukjes van 2 cm. Verhit de olie in een ruime hapjespan met antiaanbaklaag en bak de broodstukjes in 8-10 min. op middelhoog vuur goudgeel en krokant. Blijf omscheppen.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken, maar vang 1 el van de olie (per 4 personen) op. Snijd de dille en selderij grof. Schep de tonijn, opgevangen olie, de helft van de dille en de helft van de selderij in een hoge beker. Voeg 2 el kappertjesvocht uit het potje (per 4 personen), de mayonaise en het water toe en pureer met de staafmixer tot een dressing.
Snipper de rode ui. Verwijder de harde kern van de kroppen baby romaine, halveer elke krop in de lengte. Snijd de helften kruislings in vieren.
Meng de sla met de croutons en de rest van de kruiden en verdeel over een schaal.
Besprenkel met de helft van de dressing en bestrooi met de kappertjes en rode ui. Serveer de rest van de dressing ernaast.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ afbakciabatta
2 el milde olijfolie
140 g tonijn in olijfolie
15 g verse dille
10 g verse selderij
2 el mayonaise
1 el water
1 kleine rode ui
2 kropjes babyromainesla
2 el kappertjes
Dit heb je nodig
staafmixer