Gegrilde prei met mosterd-vinaigrette
Door prei helemaal zwart te blakeren op de BBQ wordt de binnenkant lekker zacht en zoet. Serveer met een pittige mosterdvinagrette.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de onderste ½ cm van de preien en het bovenste, donkergroene deel eraf, was ze goed – ook tussen de bladeren – onder koud stromend water en laat uitlekken.
Leg de preien op de barbecue en laat ze in 30-40 min. helemaal zwart worden. Keer regelmatig.
Snipper ondertussen de sjalot. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd ze fijn. Klop met een garde de mosterd en honing los met de azijn. Giet al kloppend de olie er geleidelijk bij. Roer de sjalot en tijm erdoor. Breng royaal op smaak met peper en zout.
Laat de preien iets afkoelen. Halveer ze in de lengte en verwijder de buitenste, geblakerde bladen. Schenk de dijon- mosterdvinaigrette over de preien en serveer.
Gegrilde prei met mosterd-vinaigrette
Door prei helemaal zwart te blakeren op de BBQ wordt de binnenkant lekker zacht en zoet. Serveer met een pittige mosterdvinagrette.
bijgerecht
null personen
290 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de onderste ½ cm van de preien en het bovenste, donkergroene deel eraf, was ze goed – ook tussen de bladeren – onder koud stromend water en laat uitlekken.
Leg de preien op de barbecue en laat ze in 30-40 min. helemaal zwart worden. Keer regelmatig.
Snipper ondertussen de sjalot. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd ze fijn. Klop met een garde de mosterd en honing los met de azijn. Giet al kloppend de olie er geleidelijk bij. Roer de sjalot en tijm erdoor. Breng royaal op smaak met peper en zout.
Laat de preien iets afkoelen. Halveer ze in de lengte en verwijder de buitenste, geblakerde bladen. Schenk de dijon- mosterdvinaigrette over de preien en serveer.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 preien
1 sjalot
7½ g verse tijm
1 el dijonmosterd
½ el vloeibare honing
2 el wittewijnazijn
4 el zonnebloemolie
Dit heb je nodig
barbecue