Parelcouscoussalade met groenten en feta
Het grote broertje van couscous past ook perfect in een salade. Zoals in deze snelle parelcouscoussalade met groenten en feta
Aan de slag
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de haricots verts in stukken van ca. 1 cm en kook de laatste minuut mee met de couscous. Giet af, meng met de dukkah en laat met de deksel op de pan staan.
Snipper ondertussen de ui en snijd de dille fijn. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Meng de parelcouscous en haricots verts met de ui, dille, paprika, het citroenrasp, het -sap en de olie. Verkruimel de feta en meng samen met de amandelstiften door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.
Parelcouscoussalade met groenten en feta
Het grote broertje van couscous past ook perfect in een salade. Zoals in deze snelle parelcouscoussalade met groenten en feta
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de haricots verts in stukken van ca. 1 cm en kook de laatste minuut mee met de couscous. Giet af, meng met de dukkah en laat met de deksel op de pan staan.
Snipper ondertussen de ui en snijd de dille fijn. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Meng de parelcouscous en haricots verts met de ui, dille, paprika, het citroenrasp, het -sap en de olie. Verkruimel de feta en meng samen met de amandelstiften door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g parelcouscous
350 g verse haricots verts
1 el souq dukkah
1 rode ui
7½ g verse dille
1 gele paprika
1 citroen
3 el extra vierge olijfolie
150 g AH Biologische feta 50+
45 g amandelstiften