Congee
Voor deze congee met kip kun je ons wakker maken. De rijstepap is in vele Aziatische landen te vinden - met in elk land en zelfs regio - een eigen variant.
Aan de slag
Snijd de kip in reepjes van een ½ cm. Doe in een kom, voeg de oestersaus, maizena, 1 el water (per 4 personen) en de olie toe en meng ca. 30 seconden. Laat staan tot gebruik.
Schil de gember en snijd ¾ ervan in plakken.
Breng in een soeppan het water, de bouillon en gember aan de kook. Doe ondertussen de rijst in een kom, voeg koud water toe en spoel de rijst totdat het water doorzichtig is. Voeg als het water kookt de rijst toe blijf roeren tot het water weer kookt.
Laat de rijst 30-35 min. op middelhoog vuur koken en roer niet meer. Na ca. 30 min. valt de rijst uit elkaar.
Snijd ondertussen de rest van de gember in flinterdunne plakken en de plakken in dunne repen. Snijd de koriander fijn en de salade-ui in ringetjes.
Klop zodra de rijst uit elkaar valt de soep met een garde 2-3 min. Dit zorgt ervoor dat de rijst nog meer uit elkaar valt en de soep luchtig wordt.
Draai het vuur tot hoog. Voeg ¼ van de kip toe, roer goed los en herhaal tot alle kip in de soep ligt. Kook de kip al roerend 2-3 min. of tot het gaar is. Breng de soep verder op smaak met het zout en wat (witte) peper.
Verdeel de congee over kommen. Garneer met de reepjes gember, koriander en bosui.
Congee
Voor deze congee met kip kun je ons wakker maken. De rijstepap is in vele Aziatische landen te vinden - met in elk land en zelfs regio - een eigen variant.
hoofdgerecht
null personen
345 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de kip in reepjes van een ½ cm. Doe in een kom, voeg de oestersaus, maizena, 1 el water (per 4 personen) en de olie toe en meng ca. 30 seconden. Laat staan tot gebruik.
Schil de gember en snijd ¾ ervan in plakken.
Breng in een soeppan het water, de bouillon en gember aan de kook. Doe ondertussen de rijst in een kom, voeg koud water toe en spoel de rijst totdat het water doorzichtig is. Voeg als het water kookt de rijst toe blijf roeren tot het water weer kookt.
Laat de rijst 30-35 min. op middelhoog vuur koken en roer niet meer. Na ca. 30 min. valt de rijst uit elkaar.
Snijd ondertussen de rest van de gember in flinterdunne plakken en de plakken in dunne repen. Snijd de koriander fijn en de salade-ui in ringetjes.
Klop zodra de rijst uit elkaar valt de soep met een garde 2-3 min. Dit zorgt ervoor dat de rijst nog meer uit elkaar valt en de soep luchtig wordt.
Draai het vuur tot hoog. Voeg ¼ van de kip toe, roer goed los en herhaal tot alle kip in de soep ligt. Kook de kip al roerend 2-3 min. of tot het gaar is. Breng de soep verder op smaak met het zout en wat (witte) peper.
Verdeel de congee over kommen. Garneer met de reepjes gember, koriander en bosui.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kipfilet
1 el oestersaus
2 tl maizena
1 el arachideolie
50 g gember
1½ l water
500 ml Fundo kippenbouillon
200 g sushirijst
7½ g verse koriander
2 salade-uitjes
½ tl zout
Dit heb je nodig
soeppan
garde