Paascupcakes
Inspiratie nodig voor de paasbrunch? Met deze feestelijke paascupcakes maak je pas écht indruk!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil. Halveer en pers de vrucht. Klop de boter met 150 g suiker (per 12 muffins) in 4 min. licht en luchtig. Klop de boter met 150 g suiker (per 12 muffins) in 4 min. licht en luchtig. Voeg 1 el citroensap (per 12 muffins) en de rasp toe. Klop de eieren er een voor een door. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. Voeg de karnemelk toe. Klop nog 3 min.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en zout boven het botermengsel en meng luchtig tot een egaal beslag. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-17 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Haal uit de vorm en laat nog 1 uur helemaal afkoelen.
Klop de slagroom in ca. 5 min. stijf met de rest van de suiker. Klop kort de mascarpone erdoor. Pureer 125 gram frambozen (per 12 muffins) met een staafmixer tot een puree. Schep de frambozenpuree door de opgeklopte mascarponeslagroom. Schep de frambozenroom in een spuitzak. Spuit met zigzaggende beweging wat roze room op iedere cakeje. Versier de cakejes met de rest van de frambozen en paaseitjes.
Paascupcakes
Inspiratie nodig voor de paasbrunch? Met deze feestelijke paascupcakes maak je pas écht indruk!
null personen
350 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil. Halveer en pers de vrucht. Klop de boter met 150 g suiker (per 12 muffins) in 4 min. licht en luchtig. Klop de boter met 150 g suiker (per 12 muffins) in 4 min. licht en luchtig. Voeg 1 el citroensap (per 12 muffins) en de rasp toe. Klop de eieren er een voor een door. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. Voeg de karnemelk toe. Klop nog 3 min.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en zout boven het botermengsel en meng luchtig tot een egaal beslag. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-17 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Haal uit de vorm en laat nog 1 uur helemaal afkoelen.
Klop de slagroom in ca. 5 min. stijf met de rest van de suiker. Klop kort de mascarpone erdoor. Pureer 125 gram frambozen (per 12 muffins) met een staafmixer tot een puree. Schep de frambozenpuree door de opgeklopte mascarponeslagroom. Schep de frambozenroom in een spuitzak. Spuit met zigzaggende beweging wat roze room op iedere cakeje. Versier de cakejes met de rest van de frambozen en paaseitjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
150 g ongezouten roomboter
180 g kristalsuiker
3 middelgrote eieren
3 el karnemelk
150 g zelfrijzend bakmeel
¼ tl zout
125 ml verse slagroom
100 g mascarpone
225 g verse frambozen
75 g dragee eitjes
100 g witte paaseieren
Dit heb je nodig
papieren muffinvormpjes
muffinvorm met 12 holtes
staafmixer
handmixer
spuitzak met kartelmondje