Gefrituurde pasta met churros-twist
Te veel pasta gekookt? Perfect! Kun je mooi churros maken. Die had je niet zien aankomen he? Geloof ons, het is lekker.
Aan de slag
Zorg dat de gekookte pasta goed droog is (zie tip). Verwarm de olie tot 180 °C in een diepe koekenpan of hapjespan, zodat er ca. 3 cm olie in de pan staat. Test of de olie heet genoeg is door er een houten lepel een klein stukje in te laten zakken. Gaat de olie eromheen meteen bruisen, dan is hij heet genoeg. Dit kan ook in een frituurpan.
Meng ondertussen de suiker met de kaneel in een diep bord of ondiepe kom. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom die op een klein pannetje heet water staat, zonder het water te raken (au bain-marie). Dit duurt 10-13 min. Giet vlak voor het serveren in een kommetje.
Schep ¼ van de gekookte farfalle in de hete olie met een metalen schuimspaan. Het geeft niet als ze aan elkaar plakken, je kunt ze later loshalen. Frituur de pasta 1,5-2 min en draai ze dan om met behulp van de schuimspaan. Frituur nog ca. 1,5-2 min. goudbruin.
Laat de pasta uitlekken op een dikke laag keukenpapier. Haal ze voorzichtig los van elkaar. Schep de nog warme pasta dan door de kaneelsuiker. Herhaal met de rest van de pasta. Laat de olie tussendoor steeds weer goed op temperatuur komen.
Serveer de gefrituurde pasta met de gesmolten chocolade.
Gefrituurde pasta met churros-twist
Instructievideo - 00:26 min.
Gefrituurde pasta met churros-twist
Te veel pasta gekookt? Perfect! Kun je mooi churros maken. Die had je niet zien aankomen he? Geloof ons, het is lekker.
null personen
280 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Zorg dat de gekookte pasta goed droog is (zie tip). Verwarm de olie tot 180 °C in een diepe koekenpan of hapjespan, zodat er ca. 3 cm olie in de pan staat. Test of de olie heet genoeg is door er een houten lepel een klein stukje in te laten zakken. Gaat de olie eromheen meteen bruisen, dan is hij heet genoeg. Dit kan ook in een frituurpan.
Meng ondertussen de suiker met de kaneel in een diep bord of ondiepe kom. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom die op een klein pannetje heet water staat, zonder het water te raken (au bain-marie). Dit duurt 10-13 min. Giet vlak voor het serveren in een kommetje.
Schep ¼ van de gekookte farfalle in de hete olie met een metalen schuimspaan. Het geeft niet als ze aan elkaar plakken, je kunt ze later loshalen. Frituur de pasta 1,5-2 min en draai ze dan om met behulp van de schuimspaan. Frituur nog ca. 1,5-2 min. goudbruin.
Laat de pasta uitlekken op een dikke laag keukenpapier. Haal ze voorzichtig los van elkaar. Schep de nog warme pasta dan door de kaneelsuiker. Herhaal met de rest van de pasta. Laat de olie tussendoor steeds weer goed op temperatuur komen.
Serveer de gefrituurde pasta met de gesmolten chocolade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g farfalle
750 ml arachideolie
75 g kristalsuiker
1 el gemalen kaneel
100 g pure chocolade
Dit heb je nodig
schone theedoek
schuimspaan
frituurpan
keukenpapier