Aardappelsalade met witte asperges en zalm
Wel witte asperges, maar niet op de klassieke manier? Maak er aardappelsalade van en serveer met zalm!
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten. Kook in ca. 10 min. beetgaar. Giet af, laat goed uitlekken, leg op een grote platte schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 9 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak fijn.
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd in stukjes van ca. 3 cm. Kook ze in 6-8 min. beetgaar, giet af en spoel lauw onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Snipper ondertussen de sjalot, snijd de bieslook fijn en de sla in reepjes. Meng de sjalot, ¾ van de bieslook, de mayonaise, mosterd en azijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Schep de aardappelen om met de dressing. Schep voorzichtig de sla en asperges erdoor. Verdeel de zalm, het eikruim en de rest van de bieslook erover.
Aardappelsalade met witte asperges en zalm
Wel witte asperges, maar niet op de klassieke manier? Maak er aardappelsalade van en serveer met zalm!
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten. Kook in ca. 10 min. beetgaar. Giet af, laat goed uitlekken, leg op een grote platte schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 9 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak fijn.
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd in stukjes van ca. 3 cm. Kook ze in 6-8 min. beetgaar, giet af en spoel lauw onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Snipper ondertussen de sjalot, snijd de bieslook fijn en de sla in reepjes. Meng de sjalot, ¾ van de bieslook, de mayonaise, mosterd en azijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Schep de aardappelen om met de dressing. Schep voorzichtig de sla en asperges erdoor. Verdeel de zalm, het eikruim en de rest van de bieslook erover.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg pommes rouges
4 middelgrote scharreleieren
1 kg verse witte asperges
1 sjalot
12½ g verse bieslook
2 babyromaine
3 el mayonaise
1 el dijonmosterd
2 el wittewijnazijn
200 g sockeye zalm