Mini-cheesecakes met lemoncurd
De lemoncurd brengt deze cheesecakes naar een heel nieuw level. En in mini-vorm zijn ze extra leuk!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de papieren cupcakevormpjes in de muffinvorm. Houd 2 Oreo’s (per 8 porties) apart en maal de rest fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng met de koek. Verdeel over de vormpjes. Druk aan met een lepel. Bak ca. 10 min. in de oven en laat iets afkoelen. Verlaag de temperatuur van de oven naar 120 °C.
Hak ondertussen de chocolade in stukjes, doe in een kom en zet deze op een pan met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Splits de eieren; het eiwit wordt niet gebruikt. Meng de yoghurt met de honing en eidooiers in een kom. Roer de chocolade erdoor. Verdeel de vulling over de vormpjes. Schep in het midden van elk vormpje 1 tl lemon curd.
Bak de cheesecakes ca. 1 uur net onder het midden van de oven. Laat buiten de oven 1 uur afkoelen en daarna nog minimaal 1 uur in de koelkast. Verwijder voor het serveren de papieren vormpjes, snijd de rest van de koekjes in kwarten en steek in elke cheesecake een partje koek.
Mini-cheesecakes met lemoncurd
De lemoncurd brengt deze cheesecakes naar een heel nieuw level. En in mini-vorm zijn ze extra leuk!
bijgerecht
null personen
355 kcal
20 min. bereiden
70 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de papieren cupcakevormpjes in de muffinvorm. Houd 2 Oreo’s (per 8 porties) apart en maal de rest fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng met de koek. Verdeel over de vormpjes. Druk aan met een lepel. Bak ca. 10 min. in de oven en laat iets afkoelen. Verlaag de temperatuur van de oven naar 120 °C.
Hak ondertussen de chocolade in stukjes, doe in een kom en zet deze op een pan met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Splits de eieren; het eiwit wordt niet gebruikt. Meng de yoghurt met de honing en eidooiers in een kom. Roer de chocolade erdoor. Verdeel de vulling over de vormpjes. Schep in het midden van elk vormpje 1 tl lemon curd.
Bak de cheesecakes ca. 1 uur net onder het midden van de oven. Laat buiten de oven 1 uur afkoelen en daarna nog minimaal 1 uur in de koelkast. Verwijder voor het serveren de papieren vormpjes, snijd de rest van de koekjes in kwarten en steek in elke cheesecake een partje koek.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
154 g Golden Oreo's
50 g ongezouten roomboter
200 g witte chocolade
2 middelgrote eieren
250 g yoghurt Griekse stijl 5%
2 el honing
8 tl lemon curd
Dit heb je nodig
papieren cupcakevormpjes
muffinvorm met 12 holtes
keukenmachine of handmixer