Preibroodjes met oude kaas en mosterd
Preis' jezelf gelukkig met versgebakken preibroodjes!
Aan de slag
Halveer de preien, spoel onder koud stromend water schoon. Snijd in halve dunne ringen. Rasp de kaas.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de boter in kleine blokjes. Meng het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder, peper, een flinke snuf zout, komijn, de helft van de eieren en de boter. Kneed tot een kruimelig deeg.
Meng de karnemelk met de hand door het deeg, kneed dan de prei en kaas erdoor. Klop het laatste ei los. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoekige lap van 2 cm dik (ongeveer 24 x 24 cm). Snijd hier 16 vierkantjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk rijkelijk met het ei. Bak de broodjes 30-35 min. tot goudbruin en knapperig. Laat ze 5 min. afkoelen, de broodjes zijn warm of koud lekker. Serveer met de mosterd.
Preibroodjes met oude kaas en mosterd
Preis' jezelf gelukkig met versgebakken preibroodjes!
bijgerecht
null personen
225 kcal
15 min. bereiden
5 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Halveer de preien, spoel onder koud stromend water schoon. Snijd in halve dunne ringen. Rasp de kaas.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de boter in kleine blokjes. Meng het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder, peper, een flinke snuf zout, komijn, de helft van de eieren en de boter. Kneed tot een kruimelig deeg.
Meng de karnemelk met de hand door het deeg, kneed dan de prei en kaas erdoor. Klop het laatste ei los. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoekige lap van 2 cm dik (ongeveer 24 x 24 cm). Snijd hier 16 vierkantjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk rijkelijk met het ei. Bak de broodjes 30-35 min. tot goudbruin en knapperig. Laat ze 5 min. afkoelen, de broodjes zijn warm of koud lekker. Serveer met de mosterd.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 preien
200 g oude kaas
85 g De Zaanse Hoeve ongezouten roomboter
500 g zelfrijzend bakmeel
8 g bakpoeder
1 tl komijnzaad
2 vrije uitloop eieren
200 ml karnemelk
4 el grove mosterd
Dit heb je nodig
bakpapier