Hamburger van gehakt en groenten
Dit is 'm hoor, de nieuwe half-om-halfburger: half groente, half vlees! En gezond is-ie ook.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 C. Boen de courgette schoon en rasp grof. Rooster ondertussen het brood in het midden van de oven in ca. 8 min. krokant. Snijd de korstjes eraf. Maal het brood in de keukenmachine in ca. 1 min. fijn.
Meng het fijngemalen brood, gehakt, ei en de cajunkruiden in een kom. Voeg de courgette toe en meng erdoor. Vorm van het mengsel met natte handen 4 burgers van Ø 10cm.
Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers in 10 min. goudbruin en gaar. Keer de burgers halverwege.
Snijd ondertussen de helft van de tomaten in dunne plakjes. Snijd de rest van de tomaat in blokjes van een ½ cm. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Snijd de ene helft van de avocado in dunne plakjes, de andere helft in blokjes van een ½ cm. Pers de citroen uit. Besprenkel alle plakjes en blokjes avocado met 1 el citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met peper.
Verwarm ondertussen de kaas-uibollen 2 min. in het midden van de oven. Halveer de broodjes. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de mayonaise. Beleg met wat plakjes avocado, een handje veldsla, een half-om-halfburger en wat plakjes tomaat en dek af met de bovenkant van de broodjes.
Meng de rest van de veldsla met 1 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olie en peper naar smaak. Schep de blokjes tomaat en avocado erdoor. Serveer de burgers met de salade.
Hamburger van gehakt en groenten
Dit is 'm hoor, de nieuwe half-om-halfburger: half groente, half vlees! En gezond is-ie ook.
hoofdgerecht
null personen
825 kcal
30 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 C. Boen de courgette schoon en rasp grof. Rooster ondertussen het brood in het midden van de oven in ca. 8 min. krokant. Snijd de korstjes eraf. Maal het brood in de keukenmachine in ca. 1 min. fijn.
Meng het fijngemalen brood, gehakt, ei en de cajunkruiden in een kom. Voeg de courgette toe en meng erdoor. Vorm van het mengsel met natte handen 4 burgers van Ø 10cm.
Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers in 10 min. goudbruin en gaar. Keer de burgers halverwege.
Snijd ondertussen de helft van de tomaten in dunne plakjes. Snijd de rest van de tomaat in blokjes van een ½ cm. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Snijd de ene helft van de avocado in dunne plakjes, de andere helft in blokjes van een ½ cm. Pers de citroen uit. Besprenkel alle plakjes en blokjes avocado met 1 el citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met peper.
Verwarm ondertussen de kaas-uibollen 2 min. in het midden van de oven. Halveer de broodjes. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de mayonaise. Beleg met wat plakjes avocado, een handje veldsla, een half-om-halfburger en wat plakjes tomaat en dek af met de bovenkant van de broodjes.
Meng de rest van de veldsla met 1 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olie en peper naar smaak. Schep de blokjes tomaat en avocado erdoor. Serveer de burgers met de salade.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g courgettes
8 sneetjes volkorenbrood
300 g mager rundergehakt
1 wit vrij uitloopei
2 el Euroma Amerikaanse cajunkruiden
4 el milde olijfolie
2 tomaten
1 avocado
1 citroen
4 kaas-uienbollen
4 el mayonaise
85 g veldsla
Dit heb je nodig
grove rasp
keukenmachine