Carpaccio-hapjes
Carpaccio! Niet op 1, niet op 2, maar op maar liefst 3 manieren. Een lekker hapje als voorgerecht.
Aan de slag
Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de aspergetips 2 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Verdeel de carpaccio naar het aantal personen in porties, laat ze nog even aan het plastic zitten. Verdeel de pijnboompitten in 2 porties. Snijd voor 4 personen 1 portie carpaccio in 4 gelijke repen. Bestrijk aan 1 kant met de truffelmayonaise en bestrooi met 1 portie pijnboompitten uit de verpakking. Wikkel met de truffelkant rondom de aspergetips. Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.
Snijd de rucola grof. Verdeel de helft van de rucola over de glaasjes en verdeel daar 1 portie carpaccio over. Verdeel de helft van de Parmezaanse kaas uit de verpakking en de helft van de dressing uit de verpakking erover. Maak zo nog een laagje met de rest van de rucola, nog een portie carpaccio, de rest van de kaas en dressing en bestrooi met 1 portie pijnboompitten.
Verdeel de laatste portie carpaccio kruislings in 4 gelijke porties. Bestrijk met de pestospread. Leg er per portie een gedroogde tomaat op en vouw dicht tot een bolletje. Rijg samen met een mini-mozzarella en basilicumblaadje aan een prikker. Maak zo nog 3 stokjes.
Verdeel over een mooie houten plank en serveer.
Carpaccio-hapjes
Instructievideo - 00:47 min.
Carpaccio-hapjes
Carpaccio! Niet op 1, niet op 2, maar op maar liefst 3 manieren. Een lekker hapje als voorgerecht.
voorgerecht
null personen
175 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de aspergetips 2 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Verdeel de carpaccio naar het aantal personen in porties, laat ze nog even aan het plastic zitten. Verdeel de pijnboompitten in 2 porties. Snijd voor 4 personen 1 portie carpaccio in 4 gelijke repen. Bestrijk aan 1 kant met de truffelmayonaise en bestrooi met 1 portie pijnboompitten uit de verpakking. Wikkel met de truffelkant rondom de aspergetips. Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.
Snijd de rucola grof. Verdeel de helft van de rucola over de glaasjes en verdeel daar 1 portie carpaccio over. Verdeel de helft van de Parmezaanse kaas uit de verpakking en de helft van de dressing uit de verpakking erover. Maak zo nog een laagje met de rest van de rucola, nog een portie carpaccio, de rest van de kaas en dressing en bestrooi met 1 portie pijnboompitten.
Verdeel de laatste portie carpaccio kruislings in 4 gelijke porties. Bestrijk met de pestospread. Leg er per portie een gedroogde tomaat op en vouw dicht tot een bolletje. Rijg samen met een mini-mozzarella en basilicumblaadje aan een prikker. Maak zo nog 3 stokjes.
Verdeel over een mooie houten plank en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
12 aspergetips
240 g carpaccio
1 el truffelmayonaise
10 g rucola
1 el pestospread
4 semi-gedroogde cherrytomaatjes
4 mini-mozzarellabolletjes
4 blaadjes verse basilicum
Dit heb je nodig
grillpan
kleine glazen (onderkant Ø 4 cm)
tapasprikkers