Mai Tai
De Mai Tai cocktail wordt van origine gekenmerkt door de verschillende soorten (Jamaicaanse) rum.
Aan de slag
Maak de orgeat (amandelsiroop). Meng hiervoor de amandeldrink, suiker, amandelaroma en het oranjebloesemwater en roer tot de suiker is opgelost.
Pers 1½ limoen uit, bewaar de andere helft voor garnering. Vul de cocktailshaker met crushed ijs.
Voeg 30 ml limoensap (per persoon), de bruine en witte rum, Triple Sec, suikersiroop en 1 el orgeat (per persoon) toe. Schud 10 sec. en schenk met het ijs in het glas.
Garneer met de munt en de limoenhelft.
Mai Tai
De Mai Tai cocktail wordt van origine gekenmerkt door de verschillende soorten (Jamaicaanse) rum.
null personen
270 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Maak de orgeat (amandelsiroop). Meng hiervoor de amandeldrink, suiker, amandelaroma en het oranjebloesemwater en roer tot de suiker is opgelost.
Pers 1½ limoen uit, bewaar de andere helft voor garnering. Vul de cocktailshaker met crushed ijs.
Voeg 30 ml limoensap (per persoon), de bruine en witte rum, Triple Sec, suikersiroop en 1 el orgeat (per persoon) toe. Schud 10 sec. en schenk met het ijs in het glas.
Garneer met de munt en de limoenhelft.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 ml amandeldrink ongezoet
200 g kristalsuiker
½ el amandelaroma
¼ tl Souq oranjebloesemwater
2 limoenen
6 el crushed ice
30 ml bruine rum
30 ml witte rum
1 el triple sec
½ tl suikersiroop
1 takje verse munt
Dit heb je nodig
cocktailshaker
whiskyglas