Chocoladeletters
Chocoladeletters maken kun je zelf! Kies je favoriete chocolade en maak je eigen naam. Ook mét de puntjes op de i!
Aan de slag
Teken met een stift de omtrek van de letters die je wilt maken op een vel bakpapier.
Hak de chocolade in kleine stukjes. Zet een hittebestendige kom op een pan met een laagje water, zorg dat de kom het water niet raakt. Zet de pan op het vuur. Smelt zo ¾ van de de chocolade (au bainmarie). Roer af en toe, tot de chocolade helemaal is gesmolten. Haal de kom van de pan en roer er de rest van de gehakte chocolade door. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot lauw (30 °C).
Klop ondertussen de boter in 5 min. met een mixer luchtig, tot de boter wit wordt. Spatel de gesmolten chocolade erdoor tot de boter en chocolade goed gemengd zijn.
Draai de spuitzak net boven het spuitmondje een paar slagen zodat de vulling niet direct uit de spuitzak loopt. Schep het mengsel in de spuitzak. Leg de spuitzak 5 min. in de koelkast tot hij iets is opgesteven, maar niet zo lang dat hij weer hard wordt. De chocolade moet goed spuitbaar blijven.
Spuit met de spuitzak kleine toefjes van het chocoladebotermengsel binnen de lijntjes, tot de letters helemaal gevuld zijn. Versier ze met het strooigoed.
Laat de letters 1 uur opstijven op een koele, droge plaats, eventueel in de koelkast. Eenmaal uitgehard kun je de letters in een luchtdichte bak ten minste 2 dagen bewaren.
Chocoladeletters
Chocoladeletters maken kun je zelf! Kies je favoriete chocolade en maak je eigen naam. Ook mét de puntjes op de i!
nagerecht
null personen
1045 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Teken met een stift de omtrek van de letters die je wilt maken op een vel bakpapier.
Hak de chocolade in kleine stukjes. Zet een hittebestendige kom op een pan met een laagje water, zorg dat de kom het water niet raakt. Zet de pan op het vuur. Smelt zo ¾ van de de chocolade (au bainmarie). Roer af en toe, tot de chocolade helemaal is gesmolten. Haal de kom van de pan en roer er de rest van de gehakte chocolade door. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot lauw (30 °C).
Klop ondertussen de boter in 5 min. met een mixer luchtig, tot de boter wit wordt. Spatel de gesmolten chocolade erdoor tot de boter en chocolade goed gemengd zijn.
Draai de spuitzak net boven het spuitmondje een paar slagen zodat de vulling niet direct uit de spuitzak loopt. Schep het mengsel in de spuitzak. Leg de spuitzak 5 min. in de koelkast tot hij iets is opgesteven, maar niet zo lang dat hij weer hard wordt. De chocolade moet goed spuitbaar blijven.
Spuit met de spuitzak kleine toefjes van het chocoladebotermengsel binnen de lijntjes, tot de letters helemaal gevuld zijn. Versier ze met het strooigoed.
Laat de letters 1 uur opstijven op een koele, droge plaats, eventueel in de koelkast. Eenmaal uitgehard kun je de letters in een luchtdichte bak ten minste 2 dagen bewaren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g melkchocolade
150 g ongezouten roomboter
4 el strooigoed
Dit heb je nodig
viltstift
bakpapier
spuitzak met kartelmondje