Hemelse modder
bewaar
bewaar

Hemelse modder

Chocolade-lovers, opgelet: dit volle, romige dessert is hemels!

20 min. bereiden / 1 uur wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Breek de chocolade grof. Doe met 2 el slagroom (per 6 personen) de boter in een kom en zet deze op een pan met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken).

Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Neem de kom van de pan en laat tot gebruik afkoelen. Dit duurt ca. 10 min.

Splits de eieren. Klop de eiwitten met ⅓ van de suiker met een mixer ca. 3 min. tot ze glanzende stijve pieken vormen. Doe de rest van de slagroom met ⅓ van de suiker in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf.

Klop in een andere kom de eidooiers en de rest van de suiker los met een garde. Roer het eidooier-suikermengsel door de gesmolten chocolade.

Spatel de slagroom voorzichtig door het mengsel en spatel vervolgens het eiwit luchtig in delen erdoor.

Verdeel de chocolademousse in porties over mooie glazen en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

combinatietipLekker met opgeklopte slagroom en geroosterd amandelschaafsel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hemelse modder

Chocolade-lovers, opgelet: dit volle, romige dessert is hemels!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig