Hemelse modder
Chocolade-lovers, opgelet: dit volle, romige dessert is hemels!
Aan de slag
Breek de chocolade grof. Doe met 2 el slagroom (per 6 personen) de boter in een kom en zet deze op een pan met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken).
Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Neem de kom van de pan en laat tot gebruik afkoelen. Dit duurt ca. 10 min.
Splits de eieren. Klop de eiwitten met ⅓ van de suiker met een mixer ca. 3 min. tot ze glanzende stijve pieken vormen. Doe de rest van de slagroom met ⅓ van de suiker in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf.
Klop in een andere kom de eidooiers en de rest van de suiker los met een garde. Roer het eidooier-suikermengsel door de gesmolten chocolade.
Spatel de slagroom voorzichtig door het mengsel en spatel vervolgens het eiwit luchtig in delen erdoor.
Verdeel de chocolademousse in porties over mooie glazen en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Hemelse modder
Chocolade-lovers, opgelet: dit volle, romige dessert is hemels!
nagerecht
null personen
330 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Breek de chocolade grof. Doe met 2 el slagroom (per 6 personen) de boter in een kom en zet deze op een pan met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken).
Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Neem de kom van de pan en laat tot gebruik afkoelen. Dit duurt ca. 10 min.
Splits de eieren. Klop de eiwitten met ⅓ van de suiker met een mixer ca. 3 min. tot ze glanzende stijve pieken vormen. Doe de rest van de slagroom met ⅓ van de suiker in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf.
Klop in een andere kom de eidooiers en de rest van de suiker los met een garde. Roer het eidooier-suikermengsel door de gesmolten chocolade.
Spatel de slagroom voorzichtig door het mengsel en spatel vervolgens het eiwit luchtig in delen erdoor.
Verdeel de chocolademousse in porties over mooie glazen en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g pure chocolade 70%
200 g verse slagroom
30 g ongezouten roomboter
2 middelgrote eieren
60 g witte basterdsuiker