Sticky chicken bowl
Deze sticky kip is zó knapperig dat je er geen genoeg van krijgt. Lekker in een rijstbowl met broccoli.
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook heel fijn. Schil de gember en snijd heel fijn. Maak in een kom een sausje van de knoflook, gember, sojasaus, het water, de rijstazijn, zoete chilisaus, de helft van de maizena en het sesamzaad.
Meng het ei met de rest van de maizena in een andere kom tot een papje en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de kipdijfilet in stukjes van ca. 3 cm en schep erdoor.
Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in blokjes van ca. 1 cm. Doe in een vergiet en zet deze in een pan met een laag kokend water, zorg ervoor dat de onderkant het water niet raakt. Dek af met een deksel en stoom de broccoli in ca. 5 min. beetgaar.
Verhit ondertussen de olie in een wok of hapjespan en bak de kip met het eimengsel in 1 laag in 4-5 min. op hoog vuur gaar en krokant. Er ontstaat een soort pannenkoek. Keer halverwege, zodat de knapperige korst aan de kip blijft plakken. Zet het vuur lager. Voeg het sojasausmengsel toe en roer 2 min. door tot een plakkerige saus ontstaat. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Verdeel de rijst en broccoli over kommen en schep de kip met saus erover. Bestrooi met de bosui.
Sticky kip rijstbowl
Instructievideo - 00:45 min.
Sticky chicken bowl
Deze sticky kip is zó knapperig dat je er geen genoeg van krijgt. Lekker in een rijstbowl met broccoli.
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook heel fijn. Schil de gember en snijd heel fijn. Maak in een kom een sausje van de knoflook, gember, sojasaus, het water, de rijstazijn, zoete chilisaus, de helft van de maizena en het sesamzaad.
Meng het ei met de rest van de maizena in een andere kom tot een papje en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de kipdijfilet in stukjes van ca. 3 cm en schep erdoor.
Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in blokjes van ca. 1 cm. Doe in een vergiet en zet deze in een pan met een laag kokend water, zorg ervoor dat de onderkant het water niet raakt. Dek af met een deksel en stoom de broccoli in ca. 5 min. beetgaar.
Verhit ondertussen de olie in een wok of hapjespan en bak de kip met het eimengsel in 1 laag in 4-5 min. op hoog vuur gaar en krokant. Er ontstaat een soort pannenkoek. Keer halverwege, zodat de knapperige korst aan de kip blijft plakken. Zet het vuur lager. Voeg het sojasausmengsel toe en roer 2 min. door tot een plakkerige saus ontstaat. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Verdeel de rijst en broccoli over kommen en schep de kip met saus erover. Bestrooi met de bosui.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g langgraanrijst
1 teen knoflook
50 g verse gember
80 ml sojasaus
2 el water
3 el rijstazijn
4 el zoete chilisaus
2 el maizena
3 el sesamzaad
1 wit scharrelei
390 g kipdijfilet
1 kg broccoli
3 el koolzaadolie
3 bosuien