Chocolate chip cookies met zeezout
Koekiemonsters opgepast: deze cookies zijn door de toevoeging van zeezout éxtra verslavend.
Aan de slag
Hak de chocolade in stukjes van een ½ cm. Meng de bloem, cacao en baking soda in een kom. Meng de chocoladestukjes erdoor. Meng in een andere kom de boter, suiker en vanille met een garde of handmixer in 3 min. licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en meng erdoor. Meng het chocolademengsel er met een spatel door, roer niet te lang maar zorg dat alles goed gemengd is.
Schep met een (ijs)lepel 24 bolletjes van het deeg van Ø 4 cm. Leg deze in een bewaardoos met laagjes bakpapier ertussen en koel ze 2 uur in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Verdeel de bolletjes over de met bakpapier beklede bakplaten, met 4 cm tussenruimte, ze lopen nog erg uit. Als je niet voldoende ruimte hebt, doe dan minder bolletjes op een bakplaat en bak in meerdere delen. Bestrooi de bolletjes deeg met het zeezout en druk het er een beetje in. Bak de koekjes net boven en net onder het midden van de oven in 10-12 min. gaar. Wissel de bakplaten halverwege zodat de koekjes gelijkmatig garen. Laat de koekjes 1 uur helemaal afkoelen op een rooster. Bewaar de koekjes 4-5 dagen in een afsluitbare doos.
Chocolate chip cookies met zeezout
Instructievideo - 00:39 min.
Chocolate chip cookies met zeezout
Koekiemonsters opgepast: deze cookies zijn door de toevoeging van zeezout éxtra verslavend.
null porties
170 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Hak de chocolade in stukjes van een ½ cm. Meng de bloem, cacao en baking soda in een kom. Meng de chocoladestukjes erdoor. Meng in een andere kom de boter, suiker en vanille met een garde of handmixer in 3 min. licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en meng erdoor. Meng het chocolademengsel er met een spatel door, roer niet te lang maar zorg dat alles goed gemengd is.
Schep met een (ijs)lepel 24 bolletjes van het deeg van Ø 4 cm. Leg deze in een bewaardoos met laagjes bakpapier ertussen en koel ze 2 uur in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Verdeel de bolletjes over de met bakpapier beklede bakplaten, met 4 cm tussenruimte, ze lopen nog erg uit. Als je niet voldoende ruimte hebt, doe dan minder bolletjes op een bakplaat en bak in meerdere delen. Bestrooi de bolletjes deeg met het zeezout en druk het er een beetje in. Bak de koekjes net boven en net onder het midden van de oven in 10-12 min. gaar. Wissel de bakplaten halverwege zodat de koekjes gelijkmatig garen. Laat de koekjes 1 uur helemaal afkoelen op een rooster. Bewaar de koekjes 4-5 dagen in een afsluitbare doos.
bewaartip:
serveertip:
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
180 g pure chocolade fleur de sel
200 g tarwebloem
50 g cacaopoeder
1 tl baking soda
150 g ongezouten roomboter
250 g rietsuiker
1 tl vanille-extract
2 middelgrote eieren
½ el grof zeezout
Dit heb je nodig
handmixer
diepvriesbak
bakpapier