Chocoladeijsjes
2 ijshoorntjes + 2 flinke bollen zelfgemaakt chocoladeijs = dubbel zo lekker!
Aan de slag
Klop de slagroom stijf met een mixer. Meng de chocolademelk en gecondenseerde melk met een spatel voorzichtig door de slagroom. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in 4-6 uur bevriezen.
Zet 2 uur voor het serveren van de ijsjes de pot hazelnootpasta in een kom heet water en laat de pasta in 5 min. vloeibaar worden. Doop de rand van de ijshoorntjes een ½ cm in de pot chocoladepasta, zodat er een dunne chocoladerand ontstaat. Bestrooi de chocoladeranden direct rondom met de hagelslag. Laat de ijshoorntjes minstens 2 uur op een bord in de koelkast hard worden tot gebruik.
Schep met de ijslepel op elk ijshoorntje twee flinke bollen chocolade-ijs.
Chocoladeijsjes
2 ijshoorntjes + 2 flinke bollen zelfgemaakt chocoladeijs = dubbel zo lekker!
nagerecht
null personen
680 kcal
20 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Klop de slagroom stijf met een mixer. Meng de chocolademelk en gecondenseerde melk met een spatel voorzichtig door de slagroom. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in 4-6 uur bevriezen.
Zet 2 uur voor het serveren van de ijsjes de pot hazelnootpasta in een kom heet water en laat de pasta in 5 min. vloeibaar worden. Doop de rand van de ijshoorntjes een ½ cm in de pot chocoladepasta, zodat er een dunne chocoladerand ontstaat. Bestrooi de chocoladeranden direct rondom met de hagelslag. Laat de ijshoorntjes minstens 2 uur op een bord in de koelkast hard worden tot gebruik.
Schep met de ijslepel op elk ijshoorntje twee flinke bollen chocolade-ijs.
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 ml verse slagroom
200 ml chocomel dark
397 g gecondenseerde volle melk
200 g hazelnootpasta
6 ijshoorntjes naturel
75 g mix hagelslag
Dit heb je nodig
handmixer
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
ijsbolletjeslepel