Gnocchi di malga en andijviesalade met Romeinse dressing
Deze gnocchi maak je zelf op basis van water en bloem.
Aan de slag
Doe de bloem en het zout in een mengkom. Doe het koude water in een maatbeker en schenk het kokendhete water erop: zo krijg je precies de juiste temperatuur water voor de gnocchi. Schenk het water direct al kloppend met een garde geleidelijk bij de bloem. Klop goed door tot er een heel flexibel deeg ontstaat zonder klontjes, dat lijkt op een dik beslag. Het deeg is goed als het makkelijk van de garde afkomt.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Doop de ijsbolschep eerst in het kokende water. Schep er vervolgens bolletjes van ca. 1 x 4 cm mee uit het deeg (ongeveer ⅓ van de schep gevuld) en knijp om deze in het water te laten vallen. Dompel de ijsbolschep weer onder in het water en herhaal dit proces tot al het deeg op is. Laat de gnocchi vanaf dat moment 15 min. koken tot ze gaar zijn.
Snijd ondertussen de knoflook en ansjovisfilets zo fijn mogelijk, tot een pasta. Klop de olie, azijn en ansjovispasta tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout en meng de dressing goed met de andijvie.
Smelt de roomboter in een lichtkleurige steelpan op laag vuur. Roer regelmatig met een houten spatel. Haal de blaadjes van de salie. Voeg wanneer de boter schuimt de salie toe. Haal de boter van het vuur wanneer deze lichtbruin is, je hem minder hoort pruttelen en hij heerlijk nootachtig begint te ruiken. Schraap met je spatel de donkerdere deeltjes los van de bodem van de pan en doe de boter in een kom.
Rasp de kaas en verdeel de helft ervan over de borden. Giet de gnocchi af, doe ze terug in de pan en meng met de gebruinde salieboter. Breng op smaak met zout. Schep de gnocchi op de borden en zorg dat alle salieboter goed meekomt. Verdeel de rest van de kaas erover en serveer met de salade erbij.
Gnocchi di malga en andijviesalade met Romeinse dressing
Deze gnocchi maak je zelf op basis van water en bloem.
hoofdgerecht
null personen
865 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de bloem en het zout in een mengkom. Doe het koude water in een maatbeker en schenk het kokendhete water erop: zo krijg je precies de juiste temperatuur water voor de gnocchi. Schenk het water direct al kloppend met een garde geleidelijk bij de bloem. Klop goed door tot er een heel flexibel deeg ontstaat zonder klontjes, dat lijkt op een dik beslag. Het deeg is goed als het makkelijk van de garde afkomt.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Doop de ijsbolschep eerst in het kokende water. Schep er vervolgens bolletjes van ca. 1 x 4 cm mee uit het deeg (ongeveer ⅓ van de schep gevuld) en knijp om deze in het water te laten vallen. Dompel de ijsbolschep weer onder in het water en herhaal dit proces tot al het deeg op is. Laat de gnocchi vanaf dat moment 15 min. koken tot ze gaar zijn.
Snijd ondertussen de knoflook en ansjovisfilets zo fijn mogelijk, tot een pasta. Klop de olie, azijn en ansjovispasta tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout en meng de dressing goed met de andijvie.
Smelt de roomboter in een lichtkleurige steelpan op laag vuur. Roer regelmatig met een houten spatel. Haal de blaadjes van de salie. Voeg wanneer de boter schuimt de salie toe. Haal de boter van het vuur wanneer deze lichtbruin is, je hem minder hoort pruttelen en hij heerlijk nootachtig begint te ruiken. Schraap met je spatel de donkerdere deeltjes los van de bodem van de pan en doe de boter in een kom.
Rasp de kaas en verdeel de helft ervan over de borden. Giet de gnocchi af, doe ze terug in de pan en meng met de gebruinde salieboter. Breng op smaak met zout. Schep de gnocchi op de borden en zorg dat alle salieboter goed meekomt. Verdeel de rest van de kaas erover en serveer met de salade erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g tarwebloem
1 tl zout
200 ml koud water
300 ml kokend water
1 teen knoflook
4 ansjovisfilets in olijfolie
2 el extra vierge olijfolie
1½ el wittewijnazijn
400 g gesneden andijvie
125 g ongezouten roomboter
7½ g verse salie
100 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
garde
ijsbolletjestang