Semifreddo met kersen en bitterkoekjes
Dit toetje is letterlijk de kers op de (ijs)taart!
Aan de slag
Ontpit de kersen en halveer ze. Klop in een kom de slagroom stijf met ⅔ van de suiker. Spatel de ricotta erdoor. Hak de bitterkoekjes grof. Schep samen met de helft van de kersen door het room-ricottamengsel.
Bekleed de cakevorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Schep het mengsel in de vorm en dek af met de folie. Laat minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.
Breng de rest van de kersen in een pannetje aan de kook met het water, de maizena en de rest van de suiker. Draai het vuur laag zodra de saus kookt en laat 5 min. zachtjes pruttelen. Laat daarna iets afkoelen. Serveer de semifreddo met de lauwwarme kersensaus.
Semifreddo met kersen en bitterkoekjes
Dit toetje is letterlijk de kers op de (ijs)taart!
nagerecht
null personen
375 kcal
15 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Ontpit de kersen en halveer ze. Klop in een kom de slagroom stijf met ⅔ van de suiker. Spatel de ricotta erdoor. Hak de bitterkoekjes grof. Schep samen met de helft van de kersen door het room-ricottamengsel.
Bekleed de cakevorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Schep het mengsel in de vorm en dek af met de folie. Laat minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.
Breng de rest van de kersen in een pannetje aan de kook met het water, de maizena en de rest van de suiker. Draai het vuur laag zodra de saus kookt en laat 5 min. zachtjes pruttelen. Laat daarna iets afkoelen. Serveer de semifreddo met de lauwwarme kersensaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kersen
250 ml verse slagroom
75 g fijne kristalsuiker
250 g ricotta
100 g bitterkoekjes
100 ml water
1 el maizena
Dit heb je nodig
vershoudfolie
cakevorm (1.5 liter)