Gin tonic met aardbeien en vlierbloesem
Aardbeien + vlierbloesem = dubbel zomer!
Aan de slag
Snijd van de aardbeien roosjes. Snijd hiervoor de satéprikker in tweeën en steek elke prikker aan de onderkant van een aardbei (laat het groen eraan). Snijd vervolgens van bovenaf rondom inkepingen in de aardbei (blaadjes). Duw met het mesje de inkepingen een beetje naar buiten zodat je een geopende bloem krijgt. Snijd de rest van de aardbeien in plakjes.
Verdeel de ijsblokjes over de glazen. Roer tot het glas gekoeld is en giet eventueel vrijgekomen water uit het glas. Schenk de gin over het ijs en roer. Voeg de tonic, vlierbloesemsiroop en plakjes aardbei toe en roer kort. Serveer direct, met een aardbeienroosje in elk glas.
Aardbeien-vlierbloesem gin & tonic
Instructievideo - 00:25 min.
Gin tonic met aardbeien en vlierbloesem
Aardbeien + vlierbloesem = dubbel zomer!
null personen
185 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd van de aardbeien roosjes. Snijd hiervoor de satéprikker in tweeën en steek elke prikker aan de onderkant van een aardbei (laat het groen eraan). Snijd vervolgens van bovenaf rondom inkepingen in de aardbei (blaadjes). Duw met het mesje de inkepingen een beetje naar buiten zodat je een geopende bloem krijgt. Snijd de rest van de aardbeien in plakjes.
Verdeel de ijsblokjes over de glazen. Roer tot het glas gekoeld is en giet eventueel vrijgekomen water uit het glas. Schenk de gin over het ijs en roer. Voeg de tonic, vlierbloesemsiroop en plakjes aardbei toe en roer kort. Serveer direct, met een aardbeienroosje in elk glas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 verse aardbeien
12 ijsblokjes
100 ml gin
250 ml tonic
30 ml vlierbloesemsiroop
Dit heb je nodig
satéprikker 20 cm