Bloemkoolrijst
Met zelfgemaakte bloemkoolrijst kom je makkelijk aan je dagelijkse portie groente!
Aan de slag
Verwijder de bladeren van de bloemkool. Was de bloemkool en dep goed droog. Rasp de bloemkool, of maal tot rijst in de keukenmachine:
Raspen: rasp de kool op de fijne rasp tot rijst, tot je de stronk overhoudt. Schil de stronk met een dunschiller en rasp ook de stronk tot rijst.
Keukenmachine: schil de stronk en snijd in stukken. Snijd de bloemkool in roosjes. Doe (in delen) in de keukenmachine en maal pulserend tot rijst.
Bloemkoolrijst
Met zelfgemaakte bloemkoolrijst kom je makkelijk aan je dagelijkse portie groente!
bijgerecht
null personen
40 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de bladeren van de bloemkool. Was de bloemkool en dep goed droog. Rasp de bloemkool, of maal tot rijst in de keukenmachine:
Raspen: rasp de kool op de fijne rasp tot rijst, tot je de stronk overhoudt. Schil de stronk met een dunschiller en rasp ook de stronk tot rijst.
Keukenmachine: schil de stronk en snijd in stukken. Snijd de bloemkool in roosjes. Doe (in delen) in de keukenmachine en maal pulserend tot rijst.
bereidingstip:
bereidingstip:
bereidingstip:
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g bloemkool
Dit heb je nodig
rasp of keukenmachine