Gevuld ei als paaskuiken
bewaar
bewaar

Gevuld ei als paaskuiken

Het klassieke gevulde eitje toveren we om tot echte paaseitjes: in de vorm van kuikentjes.

25 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Breng een ruime pan met water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze.

Snijd de gekookte eitjes zigzaggend doormidden en verwijder met een theelepel het eigeel. Snijd ½ cm van de onderkant van het ei zodat het straks stevig blijft staan.

Prak het eigeel in een kom met een vork en meng met de mayonaise, kerriepoeder, mosterd, peper en eventueel zout tot een glad mengsel. Schep in de spuitzak. Vul de onderste helften van de eitjes hiermee, dek af met de bovenkant.

Maak oogjes van halve rozijntjes. Snijd plakjes van ½ cm van de winterpeen voor de onderkant van het ei. Maak pootjes door de plakjes aan 1 kant zigzaggend in te snijden. Snijd snaveltjes van de rest van de winterpeen. Leg de plakjes winterpeen met pootjes onder de gevulde eitjes. Zo blijven ze stevig staan.

Leg de tuinkers als gras op een schaal. Serveer de kuikens op de tuinkers.

kookstaptipZigzaggend snijden is best een precies werkje. Laat dit door een volwassene doen of halveer de eitjes recht i.p.v. zigzaggend.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gevuld ei als paaskuiken

Het klassieke gevulde eitje toveren we om tot echte paaseitjes: in de vorm van kuikentjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig