Miniquiches met courgette, tuinerwten en ei
Voor deze miniquiches gebruiken we courgettelinten in plaats van deeg.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op op 180 °C. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in de lengte in linten van ca. 2 mm dik.
Doe de erwten in de hoge beker van de staafmixer en mix tot een puree. Voeg de pijnboompitten, bieslook en de witte kaas (in delen) toe en mix tot een gladde massa. Voeg de eieren toe, bestrooi met (versgemalen) zwarte peper en mix tot het weer een glad mengsel is.
Druk tegen de zijkant van elke muffinvorm-holte 1 courgettelint. Schenk het erwtenmengsel erin. Rol de rest van de linten op en plaats in elke holte 2 à 3 linten zodat er een roos ontstaat.
Bak de mini-quiches in het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar.
Miniquiches met courgette, tuinerwten en ei
Voor deze miniquiches gebruiken we courgettelinten in plaats van deeg.
null porties
110 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op op 180 °C. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in de lengte in linten van ca. 2 mm dik.
Doe de erwten in de hoge beker van de staafmixer en mix tot een puree. Voeg de pijnboompitten, bieslook en de witte kaas (in delen) toe en mix tot een gladde massa. Voeg de eieren toe, bestrooi met (versgemalen) zwarte peper en mix tot het weer een glad mengsel is.
Druk tegen de zijkant van elke muffinvorm-holte 1 courgettelint. Schenk het erwtenmengsel erin. Rol de rest van de linten op en plaats in elke holte 2 à 3 linten zodat er een roos ontstaat.
Bak de mini-quiches in het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgettes
250 g diepvries tuinerwten
30 g geroosterde pijnboompitten
1 el gevriesdroogde bieslook
200 g witte kaas
4 middelgrote scharreleieren
Dit heb je nodig
kaasschaaf
staafmixer met hoge beker
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)