Botercrème (voor macarons)
Fluweelzacht en 'fluffy' tegelijk: deze botercreme leent zich perfect als vulling voor macarons.
Aan de slag
Splits het ei. Het eiwit wordt niet gebruikt. Meng in een kom de eidooier, custardpoeder en kristalsuiker met een scheutje melk. Roer glad. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng de rest van de melk langzaam aan de kook met het vanillemerg en het -stokje. Neem de pan van het vuur. Verwijder het vanillestokje.
Voeg al roerend met een garde een scheut warme melk toe aan het custardmengsel en meng tot een egale emulsie. Voeg geleidelijk al roerend de rest van de melk toe. Giet terug in de pan, zet de pan weer op het vuur en breng langzaam aan de kook. Laat al roerend op laag vuur 1 min. doorkoken, tot het mengsel gebonden maar nog vloeibaar is.
Doe de banketbakkersroom (want dat is het nu) in een lage schaal. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen.
Klop de zachte boter, de afgekoelde banketbakkersroom en basterdsuiker tot een gladde crème op lage snelheid in de keukenmachine of met de handmixer.
Botercrème (voor macarons)
Fluweelzacht en 'fluffy' tegelijk: deze botercreme leent zich perfect als vulling voor macarons.
null porties
60 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Splits het ei. Het eiwit wordt niet gebruikt. Meng in een kom de eidooier, custardpoeder en kristalsuiker met een scheutje melk. Roer glad. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng de rest van de melk langzaam aan de kook met het vanillemerg en het -stokje. Neem de pan van het vuur. Verwijder het vanillestokje.
Voeg al roerend met een garde een scheut warme melk toe aan het custardmengsel en meng tot een egale emulsie. Voeg geleidelijk al roerend de rest van de melk toe. Giet terug in de pan, zet de pan weer op het vuur en breng langzaam aan de kook. Laat al roerend op laag vuur 1 min. doorkoken, tot het mengsel gebonden maar nog vloeibaar is.
Doe de banketbakkersroom (want dat is het nu) in een lage schaal. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen.
Klop de zachte boter, de afgekoelde banketbakkersroom en basterdsuiker tot een gladde crème op lage snelheid in de keukenmachine of met de handmixer.
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgroot ei
25 g custardpoeder
50 g fijne kristalsuiker
250 ml volle melk
½ vanillestokje
150 g ongezouten roomboter
50 g witte basterdsuiker
Dit heb je nodig
keukenmachine of handmixer