Bloemkoolrijstwafels met pulled pork
Zeg maar hallo tegen de bloemkool in deze hartige wafels!
Aan de slag
Verwarm de pulled pork volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de bloemkoolrijst zonder olie of boter 2 min. in een wok of hapjespan. Laat de bloemkoolrijst even afkoelen.
Verwarm het wafelijzer voor. Klop ondertussen de eieren los. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de jalapeño’s fijn.
Meng de bloemkoolrijst, de eieren, de helft van de bosui, de jalapeno’s, geraspte kaas, strooikaas en chilipoeder in een kom. Verdeel de helft van het beslag over het wafelijzer. Bak de wafels in ca. 7-8 min. Door de kaas krijgt de wafel een krokant korstje. Houd de wafels warm onder aluminiumfolie. Bak van de rest van het beslag de andere wafels.
Verdeel de pulled pork over de helft van de wafels en besprenkel deze met de barbecuesaus. Leg de andere wafels erop en garneer met de rest van de bosui.
Bloemkoolrijstwafels met pulled pork
Instructievideo - 00:33 min.
Bloemkoolrijstwafels met pulled pork
Zeg maar hallo tegen de bloemkool in deze hartige wafels!
null personen
530 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de pulled pork volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de bloemkoolrijst zonder olie of boter 2 min. in een wok of hapjespan. Laat de bloemkoolrijst even afkoelen.
Verwarm het wafelijzer voor. Klop ondertussen de eieren los. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de jalapeño’s fijn.
Meng de bloemkoolrijst, de eieren, de helft van de bosui, de jalapeno’s, geraspte kaas, strooikaas en chilipoeder in een kom. Verdeel de helft van het beslag over het wafelijzer. Bak de wafels in ca. 7-8 min. Door de kaas krijgt de wafel een krokant korstje. Houd de wafels warm onder aluminiumfolie. Bak van de rest van het beslag de andere wafels.
Verdeel de pulled pork over de helft van de wafels en besprenkel deze met de barbecuesaus. Leg de andere wafels erop en garneer met de rest van de bosui.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pulled pork
300 g koelverse bloemkoolrijst
2 middelgrote eieren
2 bosuitjes
1 el jalapeñoplakjes in pot
50 g geraspte Goudse oude kaas 48+
20 g Parrano strooikaas originale
1 mespunt chilipoeder
2 el barbecuesaus
Dit heb je nodig
hapjespan of wok
wafelijzer
aluminiumfolie