Eierkoeken
Zelf eierkoek maken kost je dus nog geen halfuurtje. Een fijn, luchtig en fluffy tussendoortje dus.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop de eieren met de suiker in een ruime mengkom 5 min. met een handmixer tot een luchtig en dik mengsel.
Spatel het citroenrasp, de bloem, bakpoeder en het zout kort door het ei-suikermengsel zodat het beslag zijn luchtigheid niet verliest.
Schep het beslag als hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koeken, want het beslag loopt nog uit.
Bak de eierkoeken in 10 min. goudbruin en gaar.
Eierkoeken
Zelf eierkoek maken kost je dus nog geen halfuurtje. Een fijn, luchtig en fluffy tussendoortje dus.
null porties
150 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop de eieren met de suiker in een ruime mengkom 5 min. met een handmixer tot een luchtig en dik mengsel.
Spatel het citroenrasp, de bloem, bakpoeder en het zout kort door het ei-suikermengsel zodat het beslag zijn luchtigheid niet verliest.
Schep het beslag als hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koeken, want het beslag loopt nog uit.
Bak de eierkoeken in 10 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
2 middelgrote eieren
100 g kristalsuiker
100 g tarwebloem
½ tl bakpoeder
½ tl zout
Dit heb je nodig
keukenmachine of handmixer
bakpapier