Gevulde bloemkoolomelet met nasi & snijbonen
Bloemkoolrijst + eieren = bodem voor een groenterijke maaltijd!
Aan de slag
Klop de eieren los met de helft van de bloemkoolrijst, peper en eventueel zout. Verhit in 2 koekenpannen elk 1 el olie. Verdeel de helft van het bloemkool-eimengsel over de 2 pannen. Draai het vuur laag en laat de omelet in 5 min. stollen. Leg de omeletten op 2 borden en houd warm onder aluminiumfolie. Bak op dezelfde manier nog 2 omeletten met elk 1 el olie.
Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de selderij fijn. Verhit de rest van de olie in de wok en fruit de kruidenpasta en sjalot 1 min. Voeg de snijbonen, basmati- en de rest van de bloemkoolrijst toe en bak 7 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Meng de selderij door de nasi en verdeel over de omeletten. Bestrooi met de gebakken uitjes.
Gevulde bloemkoolomelet met nasi & snijbonen
Bloemkoolrijst + eieren = bodem voor een groenterijke maaltijd!
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Klop de eieren los met de helft van de bloemkoolrijst, peper en eventueel zout. Verhit in 2 koekenpannen elk 1 el olie. Verdeel de helft van het bloemkool-eimengsel over de 2 pannen. Draai het vuur laag en laat de omelet in 5 min. stollen. Leg de omeletten op 2 borden en houd warm onder aluminiumfolie. Bak op dezelfde manier nog 2 omeletten met elk 1 el olie.
Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de selderij fijn. Verhit de rest van de olie in de wok en fruit de kruidenpasta en sjalot 1 min. Voeg de snijbonen, basmati- en de rest van de bloemkoolrijst toe en bak 7 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Meng de selderij door de nasi en verdeel over de omeletten. Bestrooi met de gebakken uitjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 middelgrote eieren
600 g koelverse bloemkoolrijst
5 el arachideolie
2 sjalotten
20 g verse selderij
80 g Honig kruidenpasta voor nasi speciaal
400 g gesneden snijbonen
450 g 1 minuut basmatirijst
4 el gebakken uitjes
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
wok