Souvlaki
Een spiesje op z'n tijd lusten we wel! Souvlaki is eigenlijk een Grieks streetfood en de maker (souvladzidika) heeft altijd een eigen geheime marinade.
Aan de slag
Snijd de harde stukken en het bot uit de karbonade. Snijd het vlees in blokjes van 2 à 3 cm en doe in een kom.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Meng het citroenrasp en -sap (ca. 3 el, per 4 personen) met het vlees, de knoflook, oregano, het zout, zwarte peper en olie in de kom. Zorg dat alles goed bedekt is. Dek de kom af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Laat ondertussen de satéprikkers 30 min. weken in water, zodat ze niet verbranden. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de souvlaki ca. 8 min. Keer halverwege.
Souvlaki
Een spiesje op z'n tijd lusten we wel! Souvlaki is eigenlijk een Grieks streetfood en de maker (souvladzidika) heeft altijd een eigen geheime marinade.
bijgerecht
null personen
350 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snijd de harde stukken en het bot uit de karbonade. Snijd het vlees in blokjes van 2 à 3 cm en doe in een kom.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Meng het citroenrasp en -sap (ca. 3 el, per 4 personen) met het vlees, de knoflook, oregano, het zout, zwarte peper en olie in de kom. Zorg dat alles goed bedekt is. Dek de kom af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Laat ondertussen de satéprikkers 30 min. weken in water, zodat ze niet verbranden. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de souvlaki ca. 8 min. Keer halverwege.
bereidingstip:
bereidingstip:
bereidingstip:
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g scharrel varkensschouderkarbonade
1 citroen
2 tenen knoflook
2 el gevriesdroogde oregano
½ tl zeezout
5 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
rasp
vershoudfolie
satéprikker 20 cm
grillpan